Gülmek gerek

Ama gülmek için Arsıza, Hırsıza, Yalakaya , kaymakçıya, Fırsatıya, Rantçıya, İhaleciye, yüzsüze, yobaza,  çıkarcıya her devrin ve her partinin sahtekar adamlarına karşı direnmek gerek.

Zihnimizi bulandıranlara,  DNA mızla oynayanlara, Bayrağa el uzatanlara, Millete  namlu doğrultanlara, Askere-Polise kurşun sıkanlara, vatana göz dikenlere ve  Güler yüzlü yılanlara karşı birleşmek gerek.

Kan dökmeyi sanat edinenlere, Tecavüzcülere, Yetim hakkı yiyen şerefsizlere, Hainlere, Dini sömürenlere ve  İnsan olamayanlara karşı güçlenmek gerek.

Çok kandırıldık, Çok aldatıldık, Türlü türlü yalanlarla yıllar yılı uyutulduk, Beş para etmez gereksiz ama şatafatlı değerlerle avutulduk,  

Vatanın her karışında öldük, kimsenin görmediği düşmanlar gördük ite-köpeğe güvendik yüreklerce yandık ama malesef yinede akıllanmadık.

Hiç bir din, hiç bir kutsal kitap, hiç bir peygamber Öldür demedi.  Kandır demedi.  Haram ye, tecavüz et  demedi. Paraya tap, insanlığını unut,  sevmekten kaç  demedi, seni yaratan yüce rabinin emirlerine aldırmadan,  kendi çıkarların uğruna elde edeceğin kirli paraların sefasını sür demedi.

Ya Allah aşkına bilen varsa söylesin.
Allahtan korkmayan İnsanlığından utanmayan mahluklara dur demenin zamanı gelmedi mi?
İnsanca huzur ve sevgi içinde kardeşçe yaşamak için birbirimize kenetlenmenin zamanı gelmedi mi?

 Nazım’ın dediği gibi :
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
        bu hasret bizim...  

Vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi