20 bin mağdur polis, asker ve memur var!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası çıkınca milyonlarca kişinin yüreğine su serpildi. Ancak 20 bin kamu görevlisinin boynu bükük kaldı. Polis, asker ve memurlar içerisinde 8 Eylül 1999’dan sonra göreve başlayanların askerlik borçlanmasıyla sigortalılık tarihlerini geriye çekme ve emekli olma hakları ellerinden alındı. Oysaki işçiler ve işverenler askerlik borçlanması yaparak sigorta başlangıç tarihini geriye çekti emekliliğine kavuştu.

SGK’nın 20 bin kamu görevlisine verdiği cevap ise “hizmete başladığınız tarihi esas alırız ve 25 yıl mecburi hizmet sürenizi doldurmadan emekliliğinizi size veremeyiz” şeklinde oldu. Borçlanma mağduru memur, polis ve askerler haklarını almak için pek çok kamu üst düzey yöneticisi, siyasiler ve resmi kurumlara durumlarını anlattıklarında herkes hak verdi ancak adım atılarak sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik maalesef hiçbir şey yapılmadı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından bu konuyla ilgili verilen tavsiye mahiyetinde karar var. Ancak kurumun raporunu dikkate alan yok. Devletin bir kurumu “bu vatandaşlara hakları verilmelidir” diyor ama diğer bir kurum “hayır veremeyiz” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyla ilgili gereken adımları atacağına 20 bin mağdur kamu görevlisi inanıyor. Memurlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu mağduriyeti çok kolay bir şekilde çözme gücüne sahip olduklarını da biliyor. Mağdurların hepsi kamu görevlisi oldukları için seslerini duyurmaları kolay değil. Eğer toplumun başka bir kesimi aynı mağduriyeti yaşasaydı çoktan sokaklara çıkmış, hukuki haklarını kullanmış ve seslerini duyurmuşlardı. Ancak memurlar, askerler ve polisler için ülkemizde böyle bir durum söz konusu olmuyor. Terzi kendi söküğünü dikemiyor. Kısık bir sesle ellerinden alınan bu haklarını tekrar kazanmaya çalışıyorlar. TBMM’de görüşülen 2. torba yasaya mutlaka bu konu da eklenmeli ve görmezden gelinen sorun ortadan kaldırılmalı.

Yorum yapılarak alınan bir karar var ortada. Oysaki kanunlar önünde herkes eşittir ve farklı bir yaklaşım gösterilmesi söz konusu olamaz. Bu mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi için tüm siyasi partilerin gereken adımı atması gerekiyor. Biz de konunun takipçisi olacağız.

Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi gazetemizin sosyal medya hesaplarından veya Emekli TV, Fatih Polat Gazeteci, Türkçe Haber Instagram hesaplarından bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca YouTube kanallarımız olan Emekli TV ve Türkçe Haber’den de beni takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Fatih Polat Arşivi