Dul ve Yetim Maaşı Alanlarda kesintiye SON!

Dul ve Yetim Maaşı alanların durumu emeklilerimizden de kötü! Kişi vefat ettikten sonra onun eşine maaşının % 75’i bağlanıyor. Örneğin kişi 10 bin TL maş alıyorsa vefat ettikten sonra eşine 7 bin 500 TL ödeniyor. Eğer çocuğu varsa eşi 5 bin TL, çocuğu ise 2 bin 500 TL alıyor. Çocuk sayısı artsa da toplam alınan maaş değişmez. 7 bin 500 TL pay edilir. Bayram ikramiyeleri de aynı şekilde tam ödenmez % 25 kesinti yapılır.

Emekli maaşı ortada ekonomik şartlar da ortada… Pek çok kişinin 7 bin 500 TL maaş aldığını düşündüğümüzde dul ve yetimlerin aldığı maaşlarla geçinmesi tabi ki imkansız. Evlattan, akrabadan, arkadaştan para isteme dönemi bittiği için bankaların kapısından vatandaş ayrılamıyor. Bankaya kredi veya kredi kartı borcu olmayan yok. Kiracıysan zaten yaşayan bir ölüsün. En iyi ihtimalle faturalar, gıda masrafı derken ayın ortasında cüzdanda para kalmıyor.

Artık bunu görün!

Dul ve yetim maaşlarında yapılan % 25’lik kesintinin mutlak surette ortadan kaldırılması gerekiyor. Sebebi ise ölen kişi çalıştığı dönemde primlerini tam olarak ödedi. Hayatta olan kişi de tam ödedi. Peki hayatta olan kişi tam maaş alırken vefat eden kişinin yakınları neden eksik maaş alıyor?

Devletin kaynakları vatandaşın insanca yaşaması için kullanılmalı. Vefat eden vatandaşın maaşından yapılan bu kesinti sosyal dengeyi bozuyor ve özellikle kadınların, kız çocuklarının toplumdan uzaklaşmasına neden oluyor. Emeklilerimizin maaşlarının düşük olması siyasetçilerimiz tarafından çok iyi bilinmesine rağmen bu adımın atılmaması düşündürücü. Dul ve yetim maaşı alanların bu feryatlarının duyulması gerekiyor.

Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi gazetemizin sosyal medya hesaplarından veya Emekli TV, Fatih Polat Gazeteci, Türkçe Haber Instagram hesaplarından bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca YouTube kanallarımız olan Emekli TV ve Türkçe Haber’den de beni takip edebilirsiniz.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Fatih Polat Arşivi