AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Salgında tüm tedbirlere uyulması gerekiyor.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Vefa Sosyal Destek Gruplarımıza tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz.

15.5 milyon ev ziyareti gerçekleşmiştir. Bu çok ciddi bir rekordur.

11 bin provokatif bilgi paylaşan hesap görülmüştür. Bunların çoğunun FETÖ kaynaklı olduğu görülmüştür.

Hiçbir insana şiddet kabul edilemez ama kadına şiddet asla kabul edilemez.

Bu dönemde organize suç örgütlerinin bazı açıklamaları oldu bunların 110’a yakını tamamen kontrol altına alınmıştır, bunlarla ilgili olarak adli süreçler başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığımız bu konuda büyük bir performans göstermiştir.

Pençe 1-2- harekatlarının başarısı kayda değer bir gelişme ortaya koymuştur, devamı gelecektir. Hukuk devletimizi korumak için medeni düzenimizi korumak için terörle mücadele etmek en başta olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir.

Sosyal medya yalan haberler yayılabiliyor, bu haberlerin vekiller tarafından yapılması şaşırtıcı olabiliyor. 260 milyarlık atılan adım olduğunu çarpan etkisiyle 600 milyar lirayı bulduğunu söylemiştik. Çıktı birileri “Ömer Çelik herkese 5 bin TL yardım gönderdik” diye montaj hazırladı, bu montajın arkasına bazı vekiller takıldı. Bu örnekler vekilliğin ne olmaması gerektiğini gösteren çok açık örnekler. Muhalefet iktidarı izler, denetler.

Vekil bir tane caps görüyor, montaj görüyor onun arkasından eleştiri üretmeye çalışıyor, bu konforlu bir alan hiçbir şekilde çalışmıyorsunuz sanal dünyada gördüğünüz bir şeye sarılıyorsunuz. Sivil siyasetin güçlenmesi memleketimiz açısından son derece önemlidir.

Virüsle mücadele konusunda yurt dışındaki vatandaşlarımız ilgili çalışmalarımız çok etkili bir şekilde yapıldı. Konsolosluk merkezlerimiz 100 binden fazla çağrıya cevap vermiştir.

1 Haziran itibari ile yurt dışında yaşayan 558 vatandaşımız vefat etmiştir cenazelerinin 454’ü ülkemize getirildi.

Yurt dışından 80 bin vatandaşımız ülkemize getirildi.

Türkiye vatandaşını dünyanın hiçbir yerinde yalnız bırakmadı.

Bilindiği üzere halen dış dünyada kendi ülkesinin ihtiyaçlarını karşılayamayan ülkelerin durumu tartışılıyor. Türkiye’ye 135 ülkeden yardım talebi geldi, Türkiye 102 ülkeye yardım etmiştir. Filistinli kardeşlerimize İslam İşbirliği Teşkilatı’nda 5 milyon dolar tutarında hibeyi Türkiye açıklamıştır.

AVRUPA'DAKİ TÜRKİYE VE İSLAM DÜŞMANLIĞI
Batı Avrupa’da vatandaşlarımıza ve camilerimize yapılan saldırıları yakından takip ediyoruz, İslam düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı konusunda Avrupalı muhataplarımızı bir kere daha uyarıyoruz.

Ramazan ayı ve ramazan bayramında değerlerimize saldırılar yapılmıştır, oradaki yönetimlerin bu saldırıları engelleme konusunda eksik kaldığını görüyoruz. Bu ırkçılar aynı zamanda Avrupa değerlerine düşmandır, demokratik değerlere düşmandır.

Güney Kıbrıs’ta Tuzla Camisine Bizans bayrağı asıldı bunu şiddetli bir şekilde kınadık. Bunlar çok kısa sürede sorumlu bir yönetimin bulabileceği bir şeydir. Bu ırkçı faşizan eylemlere başvurulması Rum yönetiminin neye ulaşmasını planlıyorsa ulaşamayacaktır.

YUNAN BAKAN'A TEPKİ
Yunanistan Savunma Bakanı Türkiye ile savaşa hazır olduklarını ilan ettik, Türkiye bir kabile devleti değildir, hukuk esaslı bir devlettir. Hukuk yoluyla haklarını ve menfaatlerini korumak Türkiye’nin önceliğidir. Yunan bakana şunu söyleyeyim, Bu tip kötü şakalar yapmayın, ciddi alınacak bir tarafı yok.

LİBYA
Sarrac yönetiminin kazanımı gurur vericidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.