Bakan Kurum'dan yeni mezunlara duyuru

Bakan Kurum'dan yeni mezunlara duyuru
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından paylaştığı bir videoda, bakanlık ve ilgili kuruluşlarda istihdam edilecek teknik personelin yüzde 20'sinin, artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerden oluşacağını açıkladı.

Bakan Kurum, Twitter hesabından paylaştığı bir videoda yeni mezun gençlere yönelik bir duyuruda bulundu.

Bakan Kurum, "Gençler hazır mısınız? İşte beklediğiniz haber!" başlığıyla paylaştığı videoda, "Gençler bundan böyle; bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarımız olan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankasının, 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin, yine belediyelerimizin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı projelerde çalışacaksınız. Bundan böyle saydığım bu kurumların yapacağı tüm ihalelerde; istihdam edecekleri teknik personelin yüzde 20'si artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerimizden oluşacak" dedi.

Bu şartın, bütün sözleşme tasarılarında ve ihale şartnamelerinde istisnasız bir şekilde yer alacak diyen Bakan Kurum, "Artık binlerce projede, genç mimarlarımız, genç mühendislerimiz, şehir plancılarımız, peyzaj mimarlarımız, iç mimarlarımız ve genç teknikerlerimiz görev alacaklar. Biz de bakanlık olarak bu adımımızla, cumhurbaşkanımızın ekonomi reformu kapsamında başlattığı genç istihdam seferberliğine katkı sunmanın mutluluğunu, gururunu yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.