Boynukalın’a sert tepki: Derhal görevden alınmalı!

Boynukalın’a sert tepki: Derhal görevden alınmalı!
Milli Eğitim Bakanı’nın başlattığı “kız okulları” tartışması devam ederken eski Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ın “laiklik” çıkışına Türkiye Komünist Hareketi’nden (TKH) sert tepki geldi.

Ayasofya eski imamı olarak bilinen ve aynı zamanda Profesör ünvanıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Mehmet Boynukalın, “kız okulları” tartışmasına ilişkin yaptığı “Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" açıklamasıyla gündeme oturmuştu. Bu açıklamanın ardından TKH (Türkiye Komünist Hareketi) yaptığı açıklama ile Mehmet Boynukalın’ın görevden alınmasını talep etti.

“Derhal görevden alınmalıdır”

TKH, yaptığı açıklamada eski Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ı hedef alarak “bu yobazın üniversitede kendine hoca diye yer buluyor olması akademinin içerisinde bulunduğu çöküşü gözler önüne sermektedir.” ifadelerini kullandı.

THK'nin açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: "Din tacirliği yapan medrese hocalarının, toplumsal yaşam ve eğitim sistemi hakkında konuşmaya ehliyeti yoktur. O ehliyet bu ülke kurulurken hilâfete karşı mücadele verilerek ellerinden alınmıştır.

Üstelik bilimin yuvası olması gereken üniversitelerimizin yobaz yuvası haline getirilmesi de AKP'nin sandığı kadar kolay olmayacaktır. Marmara Üniversitesi Mehmet Boynukalın'ı derhal görevden almalıdır.

Bilinmelidir ki gençliğin aydınlanmacı aklı ve bu ülkenin ilerici birikimi, bir avuç asalak yobazdan büyüktür! Laikliğe saldıran gericiler ve onların sözcüleri sesini kesmelidir, haremlik selamlık eğitime ve gericiliğin palazlanmasına geçit verilmeyeceği bilinmelidir!"

Ne olmuştu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de katıldığı bir programda eğitim sistemi ile ilgili çeşitli açıklamalar yapmıştı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne süren Bakan şunları söylemişti: “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktır. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli"

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.