Kız okulları tartışmasında yeni boyut: Engelse laikliği kaldırın!

Kız okulları tartışmasında yeni boyut: Engelse laikliği kaldırın!
Milli Eğitim Bakanı’nın başlattığı “kız okulları” tartışması devam ederken eski Ayasofya imamından çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Kız çocukları için ayrı okullar açılabileceğini söylerek gündem yaratan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e farklı kesimlerden hem tepki hem de destek mesajları geliyor. BBP lideri Destici, Tekin’e destek veren açıklamalarını farklı isteklerle artırırken, eski Ayasofya imamından ise “laiklik” çıkışı geldi.

“O laikliği kaldırmak gerekir”

Milli Eğitim Bakanı’nı Yusuf Tekin’in “kız okulları” açılabileceğini açıklaması üzerine karma eğitim üzerinden “laiklik” tartışmaları başladı. Eski Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ın konuya dair yaptığı paylaşım büyük tepki çekti. Boynukalın, “Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" diyerek tartışmaların odağına oturdu.

Destici destek verdi, yeni öneriler sundu!

Öte yandan Bakan Tekin’in tartışma yaratan açıklamalarına bir destek de Cumhur İttifakı ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi’nin partisinin genel başkanı Mustafa Destici’den geldi. BBP lideri Destici konuya ilişkin düşüncelerini yaptığı paylaşım ile dile getirdi. Destici paylaşımında; "Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" ifadelerini kullandı.

“Kadın hastaneleri ve üniversiteleri de açılmalı”

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Destici konuyla ilgili farklı taleplerini de paylaştı: “Japonya'daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız. Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız. Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist batıyaya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız."

Ne olmuştu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de katıldığı bir programda eğitim sistemi ile ilgili çeşitli açıklamalar yapmıştı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne süren Bakan şunları söylemişt: “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli"

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.