Milli Eğitim Bakanı Tekin’in “Kız okulları” çıkışına tepki yağıyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in “Kız okulları” çıkışına tepki yağıyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kız çocuklarının okula gitmesi ile ilgili yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor.

Fatma Müge Yücetürk - Milli Eğitim Bakanı’nın dün yaptığı açıklamalar gündemin ilk sırasına yerleşti. Kız çocuklarının okullaşması sürecine değinen bakanın sarf ettiği cümleler pek çok kesimden tepki topladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “velileri ikna edebilmek için gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” açıklaması gündem yarattı. Tekin, birinci hedefinin kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak olduğunu söylerken, velileri ikna etmek için seçecekleri yolu açıklaması büyük ses getirdi.

“Gerekirse kız okulları açmalıyız” diyen bakanın sözleri kısa sürede sosyal medya üzerinden gelen çok sayıda tepki ile karşılaştı. Çeşitli platformlardan bakanın ifadelerine eleştirilerini dile getiren kişiler, Yusuf Tekin’in açıklamalarına katılmadıklarını beyan eden paylaşımlarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ne demişti?

Kız çocuklarının eğitimleri ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in; "Kız çocuklarını okula göndermeyenlerin argümanlarından bir tanesi de “Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.” Benim birinci hedefim kız çocuklarının okullaşması. O zaman veliyi ikna etmek için biz gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.