TİP’ten Bakan Tekin’e sert tepki: "Kız çocuklarına uzanan elleri kırarız"

TİP’ten Bakan Tekin’e sert tepki: "Kız çocuklarına uzanan elleri kırarız"
TİP’li Sera Kadıgil’den Milli Eğitim Bakanı’nın “kız okulları” çıkışına çok sert eleştiriler geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" sözleri gündem olmuştu. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil konuya ilişkin Cumhuriyet TV'ye açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin'i eleştiren Kadıgil, "Karma eğitime ve kız çocuklarına uzanmaya çalışan elleri kırarız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Temmuz günü katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunmuştu. Tekin, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey 'Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum' oluyor. Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" ifadelerini kullanarak büyük gündem yaratmışı.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil’den sert tepki

TİP (Türkiye İşçi Partisi) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Burası Afganistan değil” diyen Kadıgil açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Aldıkları cesaretle yirmi yıldır yapmaya çalıştıkları şeyin dışavurumu. Karşı devrimci bu iktidarın, laik cumhuriyetle kadınlar üzerinden hesaplaşarak attığı adımlar. Saray atanmışı bakanın açıklaması, şahsi fikri değil, AKP iktidarının yirmi yıldır yapmaya çalıştığı ama bu ülkenin yarısı dimdik karşısında durduğu için beceremediği 'Bu ülkeyi Afganistan'laştırmak' için bir adım. Şunu çok iyi bilmeliler, burası Afganistan değil. Kız çocuklarını bir grup şeriatçının talebi doğrultusunda kendi istedikleri cumhuriyeti yıkma amacı için bahane etmeye çalışanlara sessiz kalmayacağız." İfadelerini kullandı.

“Kız çocuklarına uzanmaya çalışan elleri kırarız”

Sera Kadıgil konuşmasında anayasanın ilk dört ve 14. Maddesine vurgu yaparken kadınlara da çağrıda bulundu: "O karma eğitime ve kız çocuklarına dokunmaya çalışacak elleri kırarız. Bu saraylılar, 'Biz böyle istedik bu şekilde uygularız' derlerse karşılarında Anayasa'yı, Anayasa'nın ilk dört ve 14. maddesini, o Anayasa'nın koruduğu laik cumhuriyeti korumaya yemin etmiş insanları bulacaklar. Bu alelade bir açıklama değildir. Başta 'kadınım' diyen herkesin, bu zihniyete karşı en sert, en yüksek perdeden tepkiyi vermesi tüm kız çocuklarına karşı boynumuzun borcudur."

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.