Eğitim bakanının ‘kız okulları’ açıklaması MHP'yi rahatsız etmedi

Eğitim bakanının ‘kız okulları’ açıklaması MHP'yi  rahatsız etmedi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" sözlerine MHP'den destek geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" sözlerine tepki yağmıştı.

Tekin karma eğitimi hedef alarak karma olmasını zorunlu kılan bir düzenlemenin olmadığını ve demokrasinin gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı, halk ne istiyorsa ona göre düzenlemelerinin yapıldığını söylemişti.

Tekin kız çocuklarının okullaşmasının düşük olmasını kız çocuklarını okula göndermeyenlerin çocuğunu erkeklerle aynı okula göndermek istememelerine bir sebep olarak göstermişti.

Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmesi gerektiğini savunan Tekin "Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." demişti.

Bu sözlere tepki yağarken Haber7'ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Tekin'in yanında durdu.

“Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir.” diyen MHP’li Feti Yıldız, “Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” ifadesinde bulundu.

“Kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu savunan Yıldız, “Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.