CHP'de tarihi değişim!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan homurdanma, haziran ayında yapılan 2. tur seçimlerinden sonra değişim talebine dönüştü. Değişim talebini ilk yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de dengeleri değiştirdi. İlk olarak İstanbul'da değişimcilerin kongreyi kazanmasını sağlayarak, Özgür Özel'in önünü açtı. İşte bu şartlarda öncekiş gün Ankara'da yapılan kurultayda CHP'nin tarihinde ilk kez bir genel başkan seçimler yerinden edildi.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı kurultayda yapılan seçimlerin 2. turunda CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Sözcü'nün haberine göre, Özel delegelerden 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk tura göre Özel, 130 oy daha fazla aldı. Sonucu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu. Oy verme işleminin bitmesinden yaklaşık 20 dakika önce Kılıçdaroğlu, salondan ayrıldı. Seçim salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kalmıştı. İlk tur seçimde Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy almış, 18 oy geçersiz sayılmış, 2 delege oy kullanmamıştı.

Öte yandan CHP'de seçimin ikinci tura kalmasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına sahte mesajlar atıldığı açıklandı. CHP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına aşağıdaki sahte mesaj atılmıştır. Çelik konuyla ilgili delegelere mesaj atmıştır” ifadeleri yer aldı. Sahte mesajda, “İstanbul delegeleri başta olmak üzere 81 kurultay delegeleri değişimden yana olsak da sonucun genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olmasını bu saatten sonra temenni ediyorum. Hak hukuk adalet. Özgür Çelik” ifadeleri kullanıldı.

Ner kadar komik değil mi? Türkiye'ye demokrasi vaadedeceksin... İnsan hakları, özgürlük, değişim diyeceksin... Fakat demokrasi kapıya gelince de yan çizeceksin. Bu kurultayda kim kazanırsa kazansın CHP'de bir kırılma olacaktı. Bu kırılma kısa bir zaman sonra gerçekleşecek yerel seöimlere nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Önal Arşivi