Delegelerden İmamoğlu’na: Keşke müdahil olmasaydınız

Delegelerden İmamoğlu’na: Keşke müdahil olmasaydınız
Gazeteci Mehmet Mert, CHP İstanbul İl Kongresine sayılı günler kala parti içinde yaşanan son gelişmeleri aktardı.

CHP’den İstanbul İl Başkanlığı Seçimi heyecanı yaşanırken, partililerden Ekrem İmamoğlu serzeniş geldi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimlere müdahil olmaması gerektiğini belirten delegeler, tarafsızlık çağrısı yaptı.

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, İstanbul İl Kongresine hazırlanan CHP’deki son kulis bilgilerini takipçileriyle paylaştı. İmamoğlu’nun desteklediği adayı açıklamasının parti içinde yarattığı rahatsızlığı dile getiren Mert, Cemal Canpolat cephesinde yaşanan gelişmelere de değindi.

İmamoğlu’nun toplantı trafiği

İşte Mehmet Mert’in konuya dair yaptığı çarpıcı tespitleri ve son kulis bilgilerini içeren o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Delegelerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; Keşke siz müdahil olmasaydınız...


8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek olan CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinde yarışacak iki adaydan Özgür Çelik’i destekleyeceğini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un üç bölgesinde bulunan CHP İstanbul İl Delegelerini sırası ile toplantıya davet ediyor. 1 Ekim 2023 Pazar günü Avcılar Hilton Otel’e davet edilen yaklaşık 200 İstanbul 3.Bölge delegelerinden yaklaşık 130 kişi toplantıya katıldı. Toplantıda delege olmayan 30-40 kadar CHP’li, isim de yer aldı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda her delegenin masasında mikrofon bulundu. Önce İBB Başkanı İmamoğlu ve Özgür Çelik’i destekleyen delegeler söz aldı. Ardından başta CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas gibi diğer aday Cemal Canpolat’ı destekleyen delegeler söz aldı. İmamoğlu burada; ‘Ben partimizde köklü bir değişimden yanayım. Bu değişime uyacak isim özgür Çelik olduğundan bu kişiyi destekliyorum. Yoksa Cemal Canpolat da benim arkadaşımdır. Delegelerimiz kimi seçerse o il başkanı ile uyumlu çalışmak için elimden geleni yapacağım.’ Türünden açıklamalarda bulundu. Canpolat’ı destekleyecek delegeler ise söz alarak; ‘Biz İBB Başkanımızın tarafsız kalmasını dilerdik. Sizin göreviniz belediyeyi yönetmek bizim görevimiz parti yöneticilerimizi belirlemek. Parti tüzüğümüz bu yüzden belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine delege hakkı tanımıyor.’ Anlamında açıklamalar yaptılar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul 2. Bölge delegelerini bugün, 1.Bölge delegeleri ise yarın toplantıda ağırlayacak. Toplam 667 delegenin 600 tanesi seçilen delege, 67 tanesi doğal delege (İl yöneticisi, milletvekili v.s) sayarsak kıran kırana bir CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinin yaşanacağını şimdiden söyleyebiliriz…

Canpolat ve ekibi de çalışıyor

Öte yandan İmamoğlu İBB'nin bütün imkanlarını devreye sokarken, Canpolat ve ekibi ise Cem Evleri, Alevi Dedeleri başta olmak üzere ellerinde bulunan bütün güçleri delegeleri ikna etmek için seferber oldular...!”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.