İlhan Taşçı, TRT Genel Müdürü Sobacı'ya meydan okudu: 'Bilimsel olarak siz açıklayın'

İlhan Taşçı, TRT Genel Müdürü Sobacı'ya meydan okudu: 'Bilimsel olarak siz açıklayın'
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, CHP’ye “ayrılmayan” sürelerle ilgili hazırlanan tabloyu bilimsel bulmayan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'ya tepki gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı sosyal medya hesabından TRT Haber’de siyasi partilere ayrılan süreleri paylaşmış ve Taşçı'nın paylaştığı verilere göre TRT’de 40 günde AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1945 dakika yer bulurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in canlı yayın süresi sadece 25 dakikada kalmıştı.

Ardından Özgür Özel, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında söz konusu verilere tepki göstererek TRT'ye sert çıkışta bulunmuştu. TRT'nin yayın politikasını eleştiren Özel, "Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TRT’nin yayınlarıyla ilgili TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile görüşmüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Günaydın, Sobacı'nın konuyla ilgili söylemlerine yer vererek “Kamuoyuna sürelerle ilgili yansıyan açıklamalar, RTÜK’ün bazı üyeleri tarafından saptanan açıklamalardır. Dolayısıyla bu açıklamaların doğru olmadığını düşünüyoruz. Ben yetkisi ve görevi olmayan hangi bilimsel ölçütlere göre saptandığı belli olmayan yayın saati tartışmasının içine TRT’yi sokmak istemem” dediğini söylemişti.

İlhan Taşçı: Bilimsel olarak siz açıklayın, hodri meydan

Konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan İlhan Taşcı, Sobacı'nın ifadelerine tepki gösterdi. CHP’ye “ayrılmayan” sürelerle ilgili hazırladıkları tabloyu doğru olmadığını savunan Sobacı'ya cevap veren Tasçı sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"TRT Genel Müdürü, CHP’ye “ayrılmayan” sürelerle ilgili hazırladığımız tabloyu bilimsel bulmamış, görevimiz olmadığını savunmuş. 85 milyon yurttaşın vergisiyle yayın yapan TRT’nin hangi lidere ve partiye ne kadar süre yer verdiğini “bilimsel” olarak siz açıklayın.Hodri meydan

TRT genel müdürüne anımsatma; Tuncay Keser’le ben Anayasal üst kurul olan RTÜK’ün seçilmiş üyeleriyiz. Televizyonların her türlü yayınlarını -TRT de dahil- izlemek ve denetlemek bizim yetki ve görev alanımızda! Siz önce kendi yasanızı sonra da YSK’nin ilke kararlarını okuyun…"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.