CHP Bakırköy adayı Ovalıoğlu basın mensuplarıyla buluştu

CHP Bakırköy adayı Ovalıoğlu basın mensuplarıyla buluştu
CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Ovalıoğlu, bölgede yayın yapan gazetecilerle bir araya geldi.

İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan ve ilçe yöneticileri dahil Meclis Üyesi adayı Ali Rıza Akyüz ve Caner Kılıç’ın da hazır bulunduğu toplantıda, ilçenin geçmişten bu güne geliş serüvenini ve yaşanılanları anlatan gazetecilere konuşan Ovalıoğlu, “Her şeyin farkındayım, her şeyi duydum, gördüm, öğrendim, arka planlarına baktım. İyi bir ekip çalışmasıyla tüm süreci Bakırköylülerin lehine çevirecek şekilde çalışacağız. Lütfen yapıcı eleştirileriniz ve fikirilerinizle yanımızda olun. Çünkü bu işler el birliği ile olacak şeyler. Amacımız üretmek ve ürün almak. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.


CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, bölgede yayın yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentle ilgili karar alınma sürecine herkesi dahil edeceğini ve kentin kaynaklarından kentlilerin yararlanacağını ifade eden Ovalıoğlu, gerek akademik gerekse sosyal hayatın siyasi kararlarla şekillendiğini söyleyerek siyasette yer almaya karar verdiğini, ailesinin, çevresinin ve hastalarının da teşviki ile yaşadığı ilçeye aday adayı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve 71 yıldır siyasetin içinde olan bir ailede büyüdüğünü söyleyen Ovalıoğlu, babasının uzun yıllar İstanbul’un pek çok ilçesinde görev aldığını, başkan yardımcılığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra 2004 yılında da Bağcılar belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Mesleki kariyerinden de bahseden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce mezunu olduğunu, eşinin de kendisi gibi akademisyen, beyin ve sinir cerrahı olduğunu, 7 yaşında ikiz kız çocukları olan bir anne olduğunu da belirterek, 22 yıl boyunca Bakırköy Mazhar Osman Eğitim ve Öğretim Hastanesi’nde görev yaptığını söyledi.

Asistanlık döneminden başlayarak, uzmanlık döneminde Harvard, Florida ve Zürih Üniversitelerinin de aralarında olduğu pek çok Avrupa ülkesinde akademik çalışmalar yaptığını belirten Ovalıoğlu, projeleriyle Tübitak ve mesleki derneği tarafından da ödüllendirildiğini belirtti.

whatsapp-gorsel-2024-03-01-saat-19-51-19-9dbed8f6.jpg

MESLEK HAYATIM BOYUNCA 150 BİN HASTAYA HİZMET ETTİM

Harvard’dan teklif almasına rağmen, ülkesine sahip çıkmak için geri döndüğünü ifade eden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

Meslek hayatım boyunca yaklaşık 150 bin civarında hastaya hizmet ettim. Beni siyasete katılma noktasında teşvik eden konulardan biri de bu aslında. İnsanlara dokunmanın, hayatlarını iyileştirip güzelleştirmenin ve onları mutlu etmenin yollarından biri ‘Hekim’ olmaksa, diğeri de siyaset. Toplum yararına ve hizmetine karar verme noktasında önemli bir yerde olduğunu düşündüğüm için de, siyasete hayatım boyunca oy verdiğim ve desteklediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden başladım.

Yerel siyaset, ortak yaşam çevremizi ve sosyal gereksinimlerimizi ilgilendiren, bireysel, toplumsal, kültürel ve ekonomik bütün kararlar ve uygulamaları kapsayan bir alan. Yerel siyasetin en temel amacı da, kentimizdeki yaşamın kalitesini yükseltmek ve bunu yaparken tüm komşularımızın gereksinimlerini dikkate almaktır.
Laik demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hizmete aday olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Ayşegül Ovalıoğlu, yeşil, temiz, bakımlı, güvenli ve ulaşılabilir bir kent yaşamının herkesin hakkı olduğu düşüncesi ile elini taşın altına koymaya, hekim ve akademisyen olarak verdiği sağlık ve eğitim hizmetlerinin yanına yerel yönetim hizmetini de eklemeye karar verdiğini söyledi.

PROJE LANSMANI OLACAK

Eğitim, kültür, sanat, kentsel dönüşüm, sokak hayvanları, huzur evi, aşevi, tıp merkezi, evde sağlık gibi pek çok konuda yapmayı planladığı projelerinden de bahseden Ovalıoğlu, yakın tarihte yapacağı lansman programıyla başlıklar halinde söylediği projelerini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Bir doktorun belediyecilikle ilgili bilgi ve becerisiyle alakalı eleştirilere de açık olduğunu söyleyen Ayşegül Ovalıoğlu, ekip çalışmasının önemini vurgulayarak, “Nasılki bir masa etrafında toplanıp fikir alış verişi yapabiliyorsak, hep birlikte ortak akılla sorunlarımıza hızlıca çözüm üretebiliriz. İletişim ve sevgi dilini kaybetmediğimiz sürece de bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Kendisi gibi Belediye Başkan Aday Adayı olan Ali Rıza Akyüz’le çalışmayı kendisinin istediğini ve teklif ettiğini, olumlu dönüşünden dolayı da büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Ovalıoğlu, örnek bir belediyecilik sergileyeceklerinden kimsenin şüphe etmemesini istedi.

Bakırköy’ün Botanik Park, Leyla Gencer, Tarık Akan, Tıp Merkezi, Aşevi gibi zamanında yapılan ancak denetimi, bakımı ve sürekliliği sağlanamamış bir çok yeri olduğunun da altını çizerek devam eden Ovalıoğlu, yapacağı lansmanda ilk 100 günde neler yapacaklarını, 1 yılda neleri yapacaklarını ve 5 yılın sonunda neleri tamamlayacaklarını da belirteceklerini söyledi.

FAALİYET RAPORLARINI PAYLAŞACAKLAR

Faaliyet raporlarını da sene bitmeden denetime açacaklarını, neleri yaptıklarını ve neleri neden yapmadıklarını da katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile ortaya koyacaklarını söyleyen Ayşegül Ovalıoğlu, “Lütfen eleştirilerinizle, fikirlerinizle yanımızda olun. Çünkü bu işler el birliği ile olacak şeyler. ” dedi.

Kurumlararası iletişimde de öncü bir belediye olacaklarını, görev ve sorumlulukları dahilinde olmasa bile geri durmayacaklarını da belirten Ovalıoğlu, “Amacımız üretmek ve ürün almak. Senin benim işim diye bir şey yok. Bakırköylüyü ilgilendiren her şey bizim işimiz” diyerek hizmete yönelik tüm çalışmalarda var olacaklarını ifade etti.

Toplumda en çok da eşinin Ak Parti’den Milletvekili Adayı Adayı olmasıyla ilgili eleştirileri sorduğumuz Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Ovalıoğlu, “Eşim 2015 yılında Kastamonu’dan milletvekilliğine aday adayı oldu. O da her zaman devlet memuru olarak görev yaptı. Hiç bir zaman üyesi olarak aktif bir çalışmanın içinde yer almadı. Her ikimizde kamu çalışanı olduğumuz için bu güne kadar herkese eşit mesafede eşit hizmet ettik. Şu anda da başkan adayı olan benim. Cumhuriyet Halk Partili bir ailede büyümüş, geçmişinden bu güne Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan biri olarak Aday Ayşegül Ovalıoğlu” diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum