İYİ Partili vekil 'hiçbir engele takılmadan' Türkiye-İran sınırını kaçak geçti

İYİ Partili vekil 'hiçbir engele takılmadan' Türkiye-İran sınırını kaçak geçti
İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Türkiye- İran sınırını 'elini kolunu sallaya sallaya' geçti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun Türkiye- İran sınırını 'elini kolunu sallaya sallaya, hiçbir engele takılmadan geçtiğini' yazdı.

Türkoğlu ve ekibi kaçak geçişleri yerinde tespit için 9 Ağustos günü Van'a gitti. Beş gün boyunca Başkale, Özalp, Saray ve Çaldıran'da sınır hattını dolaştı ve saray'a bağlı Yukarı Tulgalı Köyü'ndeki sınır noktasından sınır duvarının inşaatı tamamlanmadığı ve tel örgü gevşediği için İran'a geçti.

Hiçbir askerin Türkoğlu ve ekibini durdurmadığını dile getiren Saymaz, Türkoğlu'nun şu sözlerini aktardı:

“Duvar belli yerlerde bitiyor. Kimi yerde yok, kimi yerde inşaat sürüyor. Bazı yerlerde ise duvarın üzerinden geçilebiliyor. Tel örgüler gevşemiş. Duvarın olmadığı iki noktadan geçtim. Engelle karşılaşmadım. Sorun çıkmasın diye ilerlemedim ama 100 metre kadar içeriye girdim.”

Türkoğlu'nun aynı gece sınırda geçiş gözlemi yapmak istediğini fakat yolun taşlarla kapatıldığını, askerin önlem aldıklarını gördüğünü aktaran Saymaz, Türkoğlu'nun “Kaçak geçiş yapan sığınmacı görmedik, ancak gündüz gözüyle engelsiz biçimde İran'a girip geri döndük. Gece vakti sığınmacıların sınır dışı edilişine tanık olduk.” dediğini yazdı.

Öte yandan Türkoğlu'nun kaçakçılık trafiğini yakından bilen bir köylüden bilgi aldığını belirten Saymaz, köylünün şu bilgilerini verdiğini aktardı:

“Duvar yokken çok geliyorlardı. Duvar örüldüğü için daha az geliyor. Geceleri daha çok geliyorlar. Duvarın olmadığı noktalardan geçiyorlar. İran sınırından teslim alınan kaçaklar kaçakçılar tarafından evlere dağıtılıyor. Sonra istedikleri şehirlere gönderiliyorlar.”

Yazının tamamı için tıklayınız.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.