Kılıçdaroğlu'yla görüştü gazilik raporu iptal edildi

Kılıçdaroğlu'yla görüştü gazilik raporu iptal edildi
15 Temmuz Gazisi Cumali İbin'in Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra gazilik raporunun yok sayılması AK Parti Genel Merkezi önünde yapılan açıklama ile protesto edildi. İbin, gazilik kartını kesip dört parçaya ayırarak, eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı ve SGK Genel Müdürü İsmail Yılmaz’a göndereceğini açıkladı.

15 Temmuz gazisi Cumali İbin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra "Hakkında ihbar var" denilerek, kamu hastanesinden alınan gazilik raporları yok sayıldı ve yeniden rapor istendi.28 Ocak günü Kılıçdaroğlu ile görüşen İbin'in raporuyla ilgili 7 Şubat günü toplanan SGK Sağlık Kurulu, yeniden rapor bildirmesi istedi.

İbin'den tekrar rapor istenilmesini 15 Temmuz gazileri AK Parti Genel Merkezi önünde yapılan basın toplantısıyla protesto edildi.

15 Temmuz gazisi Ufuk Yeğin, SGK’ya kimden geldiği belli olmayan bir ihbar sonucu İbin’in raporunun iptal edildiğini vurgulayarak, “Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmesi sonrası olması manidar. Burada bir gazilik dizaynı oluşturulmaya çalışılıyor. Bize 15 Temmuz’un her yıl dönümünde ‘Gaziliğin kıymetini bilin’ diye bize ahlak dersi vermeye çalışan zihniyet, burada kendi kafalarındaki gaziliği insanlara zorla oturtmaya çalışıyorlar. Kendilerine biat etmeyenleri gazi olarak bile görmüyorlar” dedi.

Eylem yapan 40-50 kişilik gruptaki gazilerin başına gelenleri aktaran Yeğin, şunları söyledi:

“İlk önce Tekin Özsoy arkadaşımız görevinden ihraç edildi. Daha sonra Adalet Bakanlığı bana FOX Habere konuştuğum gerekçesiyle soruşturma açmıştı.  Soruşturma geri çekildi. Sonra Cumali İbin kardeşimize böyle bir tutum sergilendi. Bu bir parmak sallamadır. Ya bizleri tanımıyorlar ya da kendilerine biat edenleri gibi zannediyorlar. Fakat alışacaklar. Akıllarınızı başınıza alın geçmişte FETÖ’nün mevcut hükümete yaptığı taktikleri kullanmayın. Gün gelir bağımsız mahkemeler önünde bunların hesabını çok ağır verirseniz.” 

‘FETÖ İLE FOTOĞRAFI OLAN NEBATİ, BİZİM İÇİN KURULAN VAKIFI MÜTEVELLİ HEYETİNDE’

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına 15 Temmuz gazilerinin alınmamasını eleştiren Yeğin, şöyle devam etti:

“Birileri ‘FETÖ’yü terör örgütü değil’ mi demek istiyor? Bu noktaya geldik. 15 Temmuz’un yıl dönümünden önce AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un ‘Sayın Fethullah Gülen’ sözlerine AK Parti içinden bile hiçbir tepki oluşmadı. Dil sürçmesi diyerek bunu geçiştirdiler. Yine ‘KHK faciadır’ diyen Bülent Arınç’ın koltuğunda oturması. Türk Tarih Kurumu eski başkanını FETÖ’cülere af söylemleri kesimlikle kabul edeceğimiz söylemler değil. Nurettin Nebati var. Maliye Bakan Yardımcısı ve bizler için kurulan Türkiye Gazi ve Şehit Yakınları Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi. FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen ile yan yana fotoğrafları var. FETÖ denen alçağın yanında ceket iliklemiş bir adamın, bizler için kurulan vakfın mütevelli heyetinde yer alması bizler için zuldür.”

GAZİLİK KARTININ PARÇALARINI 4 İSME GÖNDERECEK

Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kendine göre bir ekip kurduğunu ve kendisine tavır aldığını söyleyen İbin, “Bu dört kişi Sayan Kaya ve akabinde Mehmet Selim Bağlı, Zehra Zümrüt Selçuk, İsmail Yılmaz” dedi. Kendisine verilen gazilik kartını makas ile dörde bölen İbin, “Bu makas ile kurdele kesmek isterdim. Bunu madalya olarak kendilerine taksınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür hırs sahibi insanları koltuklarında tutmamasını rica ediyorum. Bizi nasıl zor duruma düşürdülerse Sayın Cumhurbaşkanımızı da zor duruma düşüreceklerdir” dedi.

İbin, dörde böldüğü gazilik kartının her bir parçasını eski Bakan Kaya, Aile, Çalıma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Bakan Yardımcısı Bağlı ve SGK Genel Müdürü İsmail Yılmaz’a göndereceğini açıkladı.ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.