Özgür Özel'den Yarkadaş'ın gazeteciliği bırakmasına yanıt gecikmedi

Özgür Özel'den Yarkadaş'ın gazeteciliği bırakmasına yanıt gecikmedi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Barış Yarkadaş'ın gazeteciği bıraktığını açıklaması üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı öncesinde Özgür Özel'in genel başkanlığı kazanmasını beklemediğini ve kazanırsa da "mesleğimi bırakırım" sözleri söylemesi üzerine gece saatlerinde gazetecilik mesleğini bıraktığını katıldığı bir televizyon programında duyurmuştu.


Barış Yarkadaş'ın bu kararına başta okurları olmak üzere çok sayıda meslektaşı "mesleğine geri dön" çağrısında bulunurken CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Barış Yarkadaş'ın mesleği bırakmasına ilişkin bir açıklama yaptı.


"Kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mal olmasını doğru bulmam. Barış Yarkadaş, önceki dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığım bir arkadaşımdır. Kendisi geçmiş dönemde karşımda yer almışsa ve gazetecilik sınırlarını aşan yorumlarda bulunmuşsa da ben geçmişten yana bir kırgınlık taşımayacağıma dair delegelerimize ve kamuoyuna söz verdim. Sözüm sözdür. Barış Yarkadaş'ın kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu konuda yarın kendisini arayacağım." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.