Putin cinsiyet değiştirmeyi yasakladı!

Putin cinsiyet değiştirmeyi yasakladı!
Rusya Devlet Başkanı Putin, tartışma yaratan bir karara imza attı.

Vladimir Putin, insanların cinsiyetlerini resmi veya tıbbi olarak değiştirmelerini yasaklayan yasayı imzaladı. Mevzuat, 'bir kişinin cinsiyetini değiştirmeyi amaçlayan' tıbbi müdahaleleri ve kamu kayıtlarındaki cinsiyet ayrıntılarını değiştirmeyi yasaklıyor.

Parlamentonun her iki kanadının oy birliği ile kabul ettiği yasa, “kişinin cinsiyetini değiştirmeye yönelik her türlü tıbbi müdahaleyi” ve resmi belge ve kamu kayıtlarında da kişilerin cinsiyetinin değiştirilmesi yasaklanıyor. İstisna olarak doğumsal anomalilerin tedavisi gerçekleşecek. Kişinin “cinsiyet değiştirdiği” evlilikleri iptal ediyor ve trans bireylerin koruyucu veya evlat edinen ebeveyn olmalarını yasaklıyor. Yasa için ülkenin “geleneksel değerleri” olarak gördüğü şeyleri koruma mücadelesinden kaynaklandığı söyleniyor. Milletvekilleri, yasanın Rusya'yı "batının aile karşıtı ideolojisine" karşı korumak olduğunu söylerken, bazıları cinsiyet geçişini "saf satanizm" olarak tanımlıyor.

Rusya'nın LGBTQ+ kişilere yönelik baskıları, on yıl önce, cumhurbaşkanının Rus Ortodoks kilisesi tarafından desteklenen “geleneksel aile değerlerine” odaklandığını ilk kez ilan etmesiyle başladı.

2013 yılında Kremlin, reşit olmayanlar arasında “geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin” kamuoyu tarafından onaylanmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. 2020'de Putin, eşcinsel evliliği yasaklayan anayasal reformu zorladı ve geçen yıl yetişkinler arasında "geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin propagandasını" yasaklayan bir yasa imzaladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.