Basın Bayramı’ndan bir gün sonra gazetecilere gözaltı

Basın Bayramı’ndan bir gün sonra gazetecilere gözaltı
Dün kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın hemen ardından, birçok gazeteciye gözaltı uygulandı. İşte gözaltına alınan isimler…

Bugün sabah saatlerinde yapılan polis baskını ile 4 gazeteci gözaltına alındı. Gözaltı kararı uygulanan kişiler arasında Bianet ve T24 editörleri ile MA muhabirleri var.

Muhtar eve çağrıldı

Bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek bugün gözaltına alındı. Kepenek’in İstanbul Çukurcuma’daki evine sabah saatlerinde Beyoğlu Polis Karakolu Güvenlik Şube’ye bağlı polisler tarafından baskın yapıldı. Kepenek’in evinde arama yapılmasına arkadaşlarının itiraz etmesi üzerine mahalle muhtarı eve çağırıldı. Daha sonra evde arama başladı. Kepenek ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Editörün hangi konuda ifade vereceği açıklanmadı.

Sabah baskını

Öte yandan yine bugün düzenlenen bir operasyonla T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Yükler’in evine sabah saat 05.00 sularında baskın düzenlendi. Evinde arama yapılan Yükler, ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğü.

İki muhabir gözaltında

Son olarak Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan da bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.