TTB’den bakanlığa 'toplu taşımada maske' çağrısı: 'Ciddi bir salgınla karşı karşıyayız'

TTB’den bakanlığa 'toplu taşımada maske' çağrısı: 'Ciddi bir salgınla karşı karşıyayız'
TTB, solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalınması üzerine bakanlığa yazı göndererek ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımına teşvik gibi önlemleri alınmasını istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalındığını belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ulaşım kurumlarına yazı gönderildiğini duyurdu.

Uyarılarının dikkate alınmadığına dikkat çekilen yazıda “ Sonucunda grip virüsü (H1N1), COVID-19 (J1.N varyantı), Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve mycoplasma pneumoniae gibi etkenlerin sorumlu olduğu tahmin edilen ciddi bir salgınla karşı karşıyayız." denildi.

Son haftalarda özellikle hastane acillerinde olağandışı yoğunluklar yaşanmakta olduğunu belirten TTB yoğunluğun sağlık çalışanlarını tükettiğini kaydetti.

Salgın sönümlenmediği sürece hem toplumun hem de sağlık çalışanlarının sağlığının tehlike altında olduğu vurgulanan yazıda bilimsel önlemlerle salgınların en az zararla atlatılabileceği hatırlatıldı ve salgınlarla mücadelenin toplumun ve kurumların da katılımıyla yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan toplu taşıma araçlarında yapılacak basit düzenlemelerin toplum sağlığına olumlu etki sağlayacağına dikkat çekilen yazıda, ücretsiz maske ve maske kullanımına teşvik gibi uygulamaların hayata geçirilmesi istendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.