Vatandaşa trafik tuzağı

Devletin trafik cezalarının orantısız bir şekilde artması, uyarıcı levha bulunmayan yollarda bile kesilen yüksek miktardaki trafik cezaları, kamuoyunun ve halkın tepksini çekmeye devam ediyor.

Son yıllarda artan trafik cezaları, kamuoyunun dikkatini çeken bir konu haline gelmiş durumda. Trafik cezalarının amacı, trafikte olası felaketleri en aza indirerek hem sürücüleri hem de yayaları daha dikkatli olmaya teşvik etmek olarak görülüyor. Ancak, bu durumun ülkemizde devletin kasasını doldurmaya yönelik bir amaç olduğu ortada . Ekonomik sorunlar ve devletin motorlu taşıtlara yönelik getirdiği gereksiz ve adeta bir soyguncu niyetiyle getirilmiş olan vergiler yüzünden bir motorlu taşıt almayı ancak rüyasında görebilen vatandaş, araç aldıktan sonra da yine aynı şekilde bir soyguncu edasıyla getirilen ve durduk yere kesilen trafik cezalarıya araçlarını gönül rahatlığı ile kullanmayı ancak rüyasında görebiliyor.

Trafik cezalarının artışı, devletin gelir kaynaklarını yoksullukla savaşan halkın cebinden doldurmaya çalıştığını akıllara getiriyor. Özellikle ekonomik bir felaketin yoğun baskısını üzerinde hisseden halk devletin getirmiş olduğu ağır ve sebepsiz trafik cezalarının altında ezilmeye devam ediyor devlet ise halkın cebinden alabildiğini alma peşinde.

Ancak, devlet yetkilileri ve trafik güvenliği uzmanları, yürürlüğe konulan trafik cezalarının asıl amacının trafik kazalarını ve can kayıplarını engellemek olduğunu söylemekten vazgeçmiyor ancak bunun sadece lafta olduğu ortada. Herhangi bir uyarı ve trafik levhası olmayan yollarda bile araçlara, yersiz ve mantık çerçevesinin dışında kesilen bu ağır cezalar bunun böyle olmadığını bizlere kanıtlar nitelikte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Önal Arşivi