Yeni sorunların başlangıcı: Erdoğan'ın Hamas çıkışı Fidan ve Şimşek’i zora sokmuş

Yeni sorunların başlangıcı: Erdoğan'ın Hamas çıkışı Fidan ve Şimşek’i zora sokmuş
Erdoğan’ın, Gazze saldırısı konusunda denge politikasından uzaklaşmasının Bakan Fidan ve Şimşek'i zora soktuğu ileri sürüldü.

Hamas ile İsrail arasında başlayan çatışmaların ilk gününde tarafları 'itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmaya' çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde İsrail'e yönelik eleştirilerinde dozunu artırdı.

AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Hamas terör örgütü olmadığını ve mücahitler grubu olduğunu savunan Erdoğan, bugün ise Büyük Filistin Mitingi'nde İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini söyleyerek "İsrail seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içindeyiz.'' şeklinde konuşma yaptı ve İsrail bu sözler üzerine Türkiye ile olan ilişkilerini 'yeniden değerlendirme' boyutuna kadar getirdi.

Son olarak Gazete Pencere'den Nuray Babacan, "Fidan ve Şimşek açığa düştü: AKP’liler bile şaşırdı" başlıklı yazısında Erdoğan'ın Hamas çıkışının Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i zora soktuğunu iddia etti.

Erdoğan’ın, hükümetin Gazze saldırısı konusunda 10 günden beri süren denge politikasından tamamıyla uzaklaşan sert sözleri, partide politika yapan en muhafazakar görüşte olanların bile ‘Bu kadarını beklemiyorduk’ yorumuyla karşılandığını ifade eden Babacan, Bakan Fidan’ın dengeli ve arabuluculuk üzerine inşa ettiği dış politika ile Mehmet Şimşek’in ekonomiyi rayına oturtmak için batılı ülkelerden Körfez ülkelerine kadar kaynak aramaya yönelik turlarını bir çırpıda zora soktuğunu söyledi.

Nuray Babacan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Yeni sorunlar

10 gün boyunca gözlerden uzak dinlendiği dile getirilen, bu konudaki dış politika tutumunu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın mekik diplomasisi üzerinden tanımlayan hükümetin, Erdoğan’ın sert sözleriyle yaptığı manevra, birden fazla yeni sorunun başlangıcı olarak yorumlanıyor.

Fidan ve Şimşek zorda

Erdoğan, Bakan Fidan’ın dengeli ve arabuluculuk üzerine inşa ettiği dış politika ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomiyi rayına oturtmak için batılı ülkelerden Körfez ülkelerine kadar kaynak aramaya yönelik turlarını bir çırpıda zora soktu. Dövizdeki ani artış, borsada yaşanan şok dalgası, AKP’lilerinin endişelerinin başlıcaları.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.