Hayvanlaşmış insan gördünüz mü?

Ben hayvanlaşamamış çok insan gördüm Hayvan değildiler. İnsan ve insanlık vasıflarından uzaklaşmış insanları anlatabilmek için herhangi bir hayvana benzetilerek, o insan aşağılanmak istenir hep. Bu basit yöntem değişmeyen klasik bir harekettir. Dün bugün hiç değişmedi.“Köpek herif!” “Senin gibi sırtlan dağlarda bile yoktur.” “O var ya o tam bir çakaldır.” “Allahın ayısı!” “Yok deve”  Gibi. 
“Köpek herif!” derken bu sözle İnsanlar belki de köpeğin birçok davranışını kıskanıyordur….. 
Köpeğin sahibine sadık olmasını, ‘köpekleşmek’ olarak gören insanoğlu hainliğin bin bir halini kendisi bilip uygulamasına kim ne cevap verecek?
İnsanoğlunun en büyük zaafı, dünyanın kendi etrafında döndüğünü hatta bütün yiyecekleri, hayvanları ve doğayı kendine sunulmuş bir nimet sanmasıdır.     
Dolayısıyla, evren dediğimiz bütün içerisinde, kendisini diğer canlılardan ayrı tutup çevreyi istediği gibi kullanıyor. Yıkıyor, oldürüyor ve yok ediyor. Ve maalesef bütün bunları yaparken bu evrende zincirin sadece küçük bir parçası olduğunu veaslında böyle  yaşayarak kendisine bir hapishane yaratığının farkında bile değil.
Yıllar, hatta yüz yıllar geçtikçe medenileşmesi, eğitilmesi bu anlamda yükselmesi gerekirken kapitalizme ve sömürülen değerlerin kölesi olan insanoğlu gün geçtikçe sapkınlıklarına yeni sapkınlıklar ekleyerek insan olabilme erdeminden özgürlük, insan hakları modern yaşam ve buna benzer bir sürü sadece lafta kalan erdemlerin kisvesi altında uzaklaşmıyor mu?  
İsterseniz birde hayvan ve insanların tabiattaki görevlerini karşılaştıralım.
Ne yapar hayvanlar;  yaşamak için yemek yer, su içer, ürer, barınır uyur. Gerektiğinde doğanın dengesini korumak adına zararlı her türlü canlı organizmaları tüketir. Dışkısı bile yenen hayvanlar olduğu gibi gübre olarak kullanılan hayvanların olduğunu  biliyoruz.
İhtiyacından çok yemek için avlanan, yada sonrası için yiyeceğini  stoklayan, birkaç barınağı olan hayvan varmıdır?
Hadi bunları bırakalım sarı kedilerle siyah kedilerin veya köpeklerin, veya ayıların, veya atların….. arazi  kazanmak  veya yemek için birbirleriyle topluca ırklar arası savaştığını gören duyan var mı? 
Canlı bomba olan Ayı, maymun, kedi, köpek…. Gören duyan oldu mu? 
Sizce çocukluğumuzda Paris gibi olan Beyrut’u kana bulayan, Ortadoğu da  kadersiz ölümlerin ve  oluk oluk akan kardeş kanın sebebi hayvanlar mıydı?       
Tarih boyunca her dönemde  barışı haritalardan silenler, ölen insan sayısına göre dünya gündemini belirleyen kaç eli kanlı  tacir hayvan vardır?    
Hiç terörist hayvan duydunuz, gördünüz mü?
Peki insanları yüceltmek için aynı soruları insanlar için sormaya cesaret edebilen kaç kişi var?.
Olduğunu sanmıyorum çünkü bunlar içgüdüyle alakalı şeyler. insana ne kadar çok verirsen daha da çok ister. Böyle bir düşünce ile nefis terbiye edilemez haliyle 
Tecavüzcüler, katiller, göz göre göre milletini satanlar, halkı soyanlar, çeşit çeşit kalpazanlık içinde olanlar, artan anlayışsızlıklar, yozlaşan ilişkiler, kirletilmiş hayatlar, egoizme olan düşkünlük, sayılamayacak kadar çok gayri insani eylem ve düşünceler günümüzün bırakın insan olmayı, hayvanlaşamamış şahsiyetlerin yaşam tarzları değilmidir?
Hadi bu yazıyı düz konuşup eğri yürüyenlere ithaf edeceğimiz  bir kıssadan hisseyle bitirelim……
"Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum" diye sorar anne yengeç çocuğuna.
"Düzgün yürüsene" 
"Pekâlâ anne" diye cevap verir çocuk. 
"Sen önümden düzgün yürü, ben seni takip ederim." 
VESSELAM  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi