İnsanlar mutlu, gülüyor

Trabzon'da başlayan yeni sezon hazırlıklarının ardından iki önemli ülkenin dev kategorisindeki kulüpleri ile gerçek sınavlarını veriyor Trabzonspor. "Resmi hazırlık maçlarında" alınan skorlar gerçekten insanı mutlu ediyor ve ileriye umutla bakmasını sağlıyor. Deplasmanda seyircisiz oynamak belki avantaj ancak uzun süredir Avrupa'da olmayan bir kulübün bu sıçramayı yapabilmesi de önemli.

Sparta Prag'ı zorlanarak elemişti Trabzonspor. Rakibine oranla hazır değildi ve hem kondisyon hem de motivasyon anlamında gerideydi. Ona rağmen oyuncu kalitesi ortaya çıktı ve Çekya ekibini saf dışı bıraktı Fırtına. Dün oynanan AEK maçı ise grupların habercisi oldu. Henüz başlamayan Yunan ligi bizim lehimize işledi olarak değerlendirilebilir ancak oyuncuların iştahı Prag maçına göre çok daha üst seviyedeydi.

Sosa'nın muazzam oyunu, Abdülkadir'in sağ kanatta daha fazla işleyen düzeni, Ekuban'ın golcülüğü ve geride Novak ile Hosseini'nin liderliği zaferi getirdi.

Penaltı kaçıran ve 1-0 geride giden karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmak kolay bir iş değil. Skor tabelasında yazıldığı gibi hemencecik olmuyor. Hem oyunculara hem de Ünal Karaman'a teşekkürler.

İnşallah Trabzon'daki maçta da gerekeni yapar ve gruplara kalırız.

***

Kasımpaşa karşısında alınan beraberliğin ardından artık gözler Yeni Malatyaspor mücadelesinde. Geçen hafta Süper Lig'in son ikincisini net bir skorla yendiler. Avrupa'dan elenmeleri belki de odaklanma açısından avantak sağlayabilir Güneydoğu ekibine. Bu sebeple Trabzonspor'un dikkatli olması gerekiyor. Sergen Yalçın faktörü de var tabi.

***

Daniel Sturridge transferi hayırlı olsun. Öncelikle yöneitmi 40 gün süren pazarlıklarda gösterdikleri sabır ve azimden dolayı kutlarım. Her ne kadar gelen isim Sturridge de olsa belli bir yerden sonra insanların sinirleri harap oluyor, ne olursa olsun moduna girip her şeyi iptal edebiliyor. Kariyeri tartışılmayacak bir isim. Sakatlık da yaşamazsa iyi bir gol sayısı yakalayacağına eminim. Tek kuşku sakatlık. Geri kalanda problem yok.

Şimdi hedefte bir ön libero var. Transferin zamanı Yeni Malatya ve hatta AEK maçı sonrası olur. Fenerbahçe maçına da alışık oluna kadro çıkar ve sonrasında düzenlemeye gidilebilir.

***

Kente çok iyi bir hava geldi. İnsanlar mutlu, gülüyor... Hiçbir sıkıntısını düşünmeden sadece bu takım için... Trabzonspor son olarak şubat ayında yenildi. Yürüyüşünü sürdürüyor. Yine de şampiyonluk iddiaları çok erken ve zararlı. Kulübün tarihi elbette bunlara alışkın ve zafer isteyen bir yapıya sahip ancak kabuk değiştirmenin sonucunda pat diye beklentiye girmek ve insanları bu havaya sokmak ters tepebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi