16 Ekim 2023 Baraj Doluluk Oranı, İstanbul'un ne kadar suyu kaldı?

16 Ekim 2023 Baraj Doluluk Oranı, İstanbul'un ne kadar suyu kaldı?
İstanbul'da barajlar kırmızı alarm veriyor. Kritik seviyede olan barajların son durumu binlerce kişi tarafından sürekli araştırılıyor. Peki barajların son durumu ne? İstanbul'un ne kadar suyu kaldı? Yanıtı haberimizde..

İstanbul'da kurak geçen günlerin devam etmesiyle barajlar adeta kırmızı alarm veriyor. Yağmur'un megakentte yetersiz düzeyde olması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi en çok baraj doluluk oranını etkiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan verilere göre barajlardaki son durum nedir? İstanbul'daki barajlarda ne kadar su kaldı? Barajların aktif doluluk 16 Ekim 2023 oranı haberimizde..

İstanbul'da barajlardaki tehlike sürüyor

İstanbul'a su sağlayan barajların git gide azalması ve yağmur yağmaması barajlardaki tehlikeyi her geçen gün artırıyor. İstanbul'da su kesintilerinin özellikle Avrupa Yakası'nda artış göstermesiyle milyonlarca kişi susuz kalmaktan korkmaya başladı. Her geçen gün kuraklıkla mücadele eden barajların ise 16 Ekim 2023 Pazartesi günü itibarıyla aktif baraj doluluk oranı %21.49 seviyesindedir.

İstanbul baraj doluluk oranı 16 Ekim 2023 Pazartesi

İstanbul'a su sağlayan barajların son durumu ise şöyle; Ömerli %45.83, Darlık %33.31, Elmalı %16.75, Terkos %10.47, Alibey %23.61, Büyükçekmece %4.08, Sazlıdere %7.24, Istrancalar %17.19, Kazandere %5.09, Pabuçdere %3.19 seviyesindedir.

aktif-baraj-doluluk.jpg

Ömerli Barajı en fazla su bulunan baraj oldu

İstanbul'da özellikle Avrupa Yakası'nda su sıkıntısı yaşanmaması için en fazla su bulunan barajlardan İstanbul geneline takviye yapılıyor. En fazla su tutan baraj olmasına rağmen su seviyesi Ömerli Barajı'nda da yeterli değil. Ömerli Barajı'nda su tüketimi hızla düşmeye devam ediyor.

İstanbul'da yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre İstanbul'da bugün (16 Ekim 2023 Pazartesi) ve 18 Ekim 2023 Çarşamba günü sağanak yağmur bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.