Beklenen haber geldi: İstanbul'a sonunda yağmur geliyor

Beklenen haber geldi: İstanbul'a sonunda yağmur geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'a bu hafta yağmur yağacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından alınan resmi web sitesindeki verilere göre İstanbul'da güneşli hava yerini sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak. Peki İstanbul'da beklenen yağış kaç gün sürecek? Geçtiğimiz ay sonu görülen yağış gibi sel riski İstanbul'da görülecek mi? İşte soruların yanıtı..


İstanbul'a yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren görülmesi beklenen yağmur gün boyunca etkisini sürdürecek. Sağanak yağış Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli ,Sakarya, Düzce, Bursa gibi Marmara Bölgesi'nin tamamında etkili olacak. Sıcaklık İstanbul 21, Kırklareli 18, Edirne 20, Tekirdağ 19, Çanakkale 22, Düzce ve Sakarya 22, Kocaeli 21 derece olacak ölçülecek.

haritatahmingun1.png

17 Ekim 2023 Salı günü sağanak yağış Trakya bölgesine kayacak. Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağış gün boyunca etkisini gösterecek. Sıcaklık Edirne'de 21, Tekirdağ'da 21, Çanakkale'de ise 21 derece olarak ölçülecek.

haritatahmingun2.png

18 Ekim 2023 Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü ve sağanak yağış etkili olacak. İstanbul'da sıcaklık en yüksek 19 derece olacak. Marmara Bölgesi'nde genel olarak bütün illerde hava 4-5 derece azalacak. Tüm yurt genelinde etkili olarak sağanak yağış aşağıdaki görselde detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

haritatahmingun3.png


Perşembe ve Cuma günü yağmur sona erecek

İstanbul'da 16 Ekim 2023 Pazartesi ve 18 Ekim 2023 Çarşamba günü sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağış yerini güneşli bir havaya bırakacak. Sıcaklık genel olarak 20 derecenin üzerine çıkarken yağışlı hava yerini Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne kayacak.

haritatahmingun4.png

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.