CHP Bakırköy’den depremin yıldönümünde anlamlı etkinlik

CHP Bakırköy’den depremin yıldönümünde anlamlı etkinlik
CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Maraş merkezli depremlerin yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Maraş merkezli depremlerin yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Resmi verilere göre en az 50 bin 783 kişinin hayatını kaybettiği Maraş merkezli depremlerin yıl dönümünü, depremin yaşandığı ilk an olan 04,17 sularında Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelerek andı. İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir'in sokaklarda +1 oy için +2-3 kat vaadinde bulunduğunu söyleyerek, bu vaadin gerçekliğinin, başkan adayının da idealistliğinin sorgulanması gerektiğini belirtti. CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz yıl 5 Şubat’ı 6 Şubat’a bağlayan gece 04,17 sularında Maraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümünde Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. Depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulunan ilçe örgütü, hayatını kaybedenlerle birlikte hala bulunamayan tüm canları unutmadıklarının altını çizerek, tüm ülkenin güvenli konutlarda yaşayacağı güne kadar da yaşanan acı depremleri unutturmayacaklarını söyledi. Saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Bakırköy’ün deprem konusunda şanssız bir ilçe olduğunu vurguladı.

İBB’NİN YANI SIRA MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU DA ALMAMIZ LAZIM

Yaklaşan 31 Mart seçimlerinin ardından yeni bir döneme başlayacaklarını ve yeni dönemde hep birlikte el ele vererek ilçelerini dayanıklı hale getirebileceklerine inandığını söyleyen Başaran Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğunu da alarak kentsel dönüşüm işinin siyasi karar olmaktan çıkıp, vicdani bir karar olma noktasına gideceğini de ümit ettiğini belirtti. İBB’yi kazanarak meclis çoğunluğunu da almaya ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Gizem Başaran Arslan, örgüt olarak ekstra çalışmaları gerektiğini ifade etti.

+1 OY İÇİN AKLA MANTIĞA UYMAYAN +2-3 KAT VERİYORLAR

Cumhur İttifakı Adayı Ali Talip Özdemir'in seçim çalışmaları kapsamında +2-3 kat vaadinde bulunmasına tepki gösteren CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, “Bunlar akla mantığa uymayan, bunun bir mühendislik ve doku işi olduğunun unutulmuş olduğu vaatlerdir” dedi. +2-3 kat vaadinde bulunanların 20 yıldır İstanbul'u yönetimlerini ve neden Bakırköy’ü bu karardan mahrum bıraktıklarını soran Başaran Arslan, “Neden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ellerindeyken bu işi yapmaya tenezzül etmemişler” diyerek şöyle devam etti.

427e4388-6f0a-4a94-a248-8601bf5cfa3c.jpeg

VAADLERİNİN GERÇEKLİĞİ, İDEALİSTLİĞİNİN DE SORGULANMASI LAZIM

Bu gün sokaklarda +1 oy için +2-3 kat vereceğiz diye gezen, önceki dönemlerde belediye başkanlığımızı yapmış, bizim de saygı duyduğumuz ve benden yaklaşık 40 yaş büyük olduğunu düşündüğüm belediye başkanının gerçekliğinin ve idealistliğinin de sorgulanması gerektiği kanaatindeyim. Bir yıl önce bu saatte yaşanan ve hepimizin kalbinde hissettiği bu yıkımda yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum. Umuyorum insan hayatı bu kadar lüzumsuz şekilde harcanmaz. Ve yine umuyorum ki İBB’de meclis çoğunluğunu almamızla birlikte hepimizin can güvenliğini kendimiz inşa eder hale geliriz”

HİSLERİM EVVELA ÜZÜNTÜ AMA BİR O KADAR DA ÖFKE

İlçe Başkanının ardından, “Merhaba anma merasimleri bitmeyenler. Merhaba acıyla ve ölümle yoğrulanlar. Merhaba ihmale kurban edilip kaza veya kader planı denilenler” diyerek katılımcıları selamlayan CHP Bakırköy Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Vedat Aydın’da, hislerinin evvela üzüntü ama bir o kadar da öfke olduğunu olduğunu belirterek, duygularını dile getiren bir konuşma yaptı.

NE HATAY, NE ADIYAMAN, NE DE DİĞER 9 ŞEHRİN HALKI SANA HAKKINI HELAL ETMİYOR

Vedat Aydın yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı. Depremin üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeden, kendi elleriyle ama kimsesizce en sevdiklerini, hayallerini, umutlarını ve yarınlarını toprağa veren Hatay halkının karşısına geçen iktidar sahibi halka tehditler savurdu. Öyle pişkince bir tavır ki, tıpkı depremden haftalar sonra Adıyaman halkının karşısına geçip ‘sizlerden helallik istiyorum’ dediği andaki pişkince tavrı gibi. Buradan iktidar sahibine sesleniyorum; ne ‘oy vermezseniz size yardım etmem’ dediğin Hatay halkı, ne de ‘hakkınızı helal edin sizi kurtaramadık’ dediğin Adıyaman halkı, ne de diğer 9 şehrimiz sana hakkını helal etmiyor! Ölümün bu kadar ucuz olmadığı, insanlık onuruna yakışır yeni bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz!

fb3b5f4f-d7c7-45d0-9eac-1580288bdd39.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.