Asrın Felaketi'nin yıldönümünde Bakan Koca protesto edildi

Asrın Felaketi'nin yıldönümünde Bakan Koca protesto edildi
6 Şubat 2023'te yaşanan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminin yıldönümünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'a gitti. Vatandaşlar ise Koca'yı protesto etti.

6 Şubat 2023'te gece 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde büyük kayıp yaşanmış ve resmi verilere göre 50 bin kişi bu depremde hayatını kaybetmişti. Acıların hala taze olduğu deprem bölgesinde gece saatlerinde Hatay'da depremde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Depremzedeler protesto etti

Yaşanan depremin 1. yılında bir araya gelen vatandaşları yalnız bırakmak istemeyen siyasetçiler ise bölge halkı tarafından protesto edildi. Bu gece Hatay'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzedeler tarafından yuhalandı.

Özgür Özel' de tepki gecikmedi

Bakan Koca'nın ardından anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de vatandaşlardan tepki gecikmedi. Hataylılar tarafından mevcut belediye başkanının depremde yeterli görev almamakla suçlarken, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş'ın CHP'den Belediye Başkan adayı gösterilmesini protesto etti.

zgur-ozel-hatay.jpg

Protestoların arasında kalan Özgür Özel, olay yerinden korumalar eşliğinde uzaklaşırken, depremzedeler "Lütfü istifa" diyerek slogan attı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Özgür Özel bulundukları alandan güçlükle çıkarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.