İmamoğlu: Silivri ve Çatalca namus meselesi olmuştur!

İmamoğlu: Silivri ve Çatalca namus meselesi olmuştur!
CHP’nin İstanbul’un ilçeleri için aday belirleme çalışmalarında son günlere girilirken, Silivri ve Çatalca ilçeleriyle ilgili İBB Başkanı İmamoğlu’ndan çarpıcı bir yorum geldi.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul adaylarını açıklaması için geri sayım başladı. Partinin 5 Ocak Cuma günü yapacağı toplantıda megakentin birkaç ilçesinin daha belediye başkan adaylarının açıklanacağı iddia edildi. Gazeteci Mehmet Mert bugünkü köşesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Çatalca ve Silivri ilçelerine verdiği önemi belirten bir gelişmeyi taşıdı.

Mehmet Mert’ün 3 Ocak 2024 tarihli Damga Gazetesi’nde yayınlanan köşe yazısında “Silivri’de Selami Değirmenci olaya el koydu” başlıklı bölümde gündem yaratan bir toplantının detaylarını ele alındı. Bilindiği gibi, CHP’nin Silivri Belediye Başkanlığı adayını belirlemek için çalışmalar yürüttüğü süreçte eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelmişti. Görüşmede, İmamoğlu’nun Değirmenci’ye ‘Silivri ve Çatalca bizim için namus meselesi olmuştur. 2019’da her iki ilçeyi de kaybetmemiz kabul edilir bir durum değildir. Bu seçimde mutlaka bu iki ilçeyi de partimize kazandıracağız’ dediği öğrenildi.

İşte Mehmet Mert’in yazısındaki ilgili bölüm:

Silivri’de Selami Değirmenci olaya el koydu…
Geçtiğimiz hafta İBB Ekrem İmamoğlu ile Silivri adayıyla ilgili bir görüşme yapan Selami Değirmenci, aslında İmamoğlu ile sadece durum değerlendirmesinde bulundu.
Ancak bu görüşme Silivri’de ‘Değirmenci Silivri adayının Bora Balcıoğlu olması için İmamoğlu’na baskı yaptı’ şeklinde algılandı.

Bu görüşmede İmamoğlu Değirmenci’ye ‘Silivri ve Çatalca bizim için namus meselesi olmuştur. 2019’da her iki ilçeyi de kaybetmemiz kabul edilir bir durum değildir. Bu seçimde mutlaka bu iki ilçeyi de partimize kazandıracağız’ demiştir.

Değirmenci ise İmamoğlu’na ‘Yanlış aday belirlerseniz bu seçimde de aynı sonuç alınır’ diyerek uyarılarda bulunmuş.

Silivri’nin önceki belediye başkanı Özcan Işıklar, bu görüşmeyi İmamoğlu'nun çevresine başka türlü anlatmaya kalkıştığı için durum değişebilir. 5 Ocak’ta açıklanacak Silivri adayı bir sonraki tarihe ertelenebilir.

İşte buna benzer gelişmelerden ötürü İBB Başkanı İmamoğlu tüm ekibine aday adayları ile ilgili en ufak bir bilgi sızdırılmaması talimatını verdi.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.