DEM Parti Esenyurt’u istiyor…

Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayını açıklandı.

CHP'de 4 Ocak'ta Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak PM toplantısı sonrasında da 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi.

Bu kapsamda, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul genelinde tüm ilçelerde titiz çalışmalarını sürdürürken, olası spekülasyonları ve tartışmaları önlemek için tüm ekibine aday adayları ile ilgili en ufak bir bilgi sızdırılmaması talimatı verdi.

Şöyle söyleyelim, İmamoğlu dışında İstanbul ilçe belediye adayları ile ilgili şimdiye kadar konuşulan tüm isimler de değişirse şaşırmayalım.

Silivri’de Selami Değirmenci olaya el koydu…

Geçtiğimiz hafta İBB Ekrem İmamoğlu ile Silivri adayıyla ilgili bir görüşme yapan Selami Değirmenci, aslında İmamoğlu ile sadece durum değerlendirmesinde bulundu.

Ancak bu görüşme Silivri’de ‘Değirmenci Silivri adayının Bora Balcıoğlu olması için İmamoğlu’na baskı yaptı’ şeklinde algılandı.

Bu görüşmede İmamoğlu Değirmenci’ye ‘Silivri ve Çatalca bizim için namus meselesi olmuştur. 2019’da her iki ilçeyi de kaybetmemiz kabul edilir bir durum değildir. Bu seçimde mutlaka bu iki ilçeyi de partimize kazandıracağız’ demiştir.

Değirmenci ise İmamoğlu’na ‘Yanlış aday belirlerseniz bu seçimde de aynı sonuç alınır’ diyerek uyarılarda bulunmuş.

Silivri’nin önceki belediye başkanı Özcan Işıklar, bu görüşmeyi İmamoğlu'nun çevresine başka türlü anlatmaya kalkıştığı için durum değişebilir. 5 Ocak’ta açıklanacak Silivri adayı bir sonraki tarihe ertelenebilir.

İşte buna benzer gelişmelerden ötürü İBB Başkanı İmamoğlu tüm ekibine aday adayları ile ilgili en ufak bir bilgi sızdırılmaması talimatını verdi.

Kemal Deniz Bozkurt’un DEM Parti ile sınavı…

İstanbul’un en kritik ilçelerinden birisi olan Esenyurt’ta mevcut Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, çıktığı televizyon programlarında ben aday olmaz isem CHP seçimleri kaybeder derken, Esenyurt’ta en az CHP kadar oyu olan Dem Parti ise kemal Deniz Bozkurt’un aday olması durumunda Esenyurt’ta kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtiyor.

Dem Parti yetkilileri partinin bir önceki kongresinde Bozkurt’un kendilerine yer vermediğini, 'size ücretini vereyim ama Esenyurt Kültür Evi’nde bu kongreyi yapmayın' teklifini hazmedemediklerini kaydederek; ‘Kemal Deniz Bozkurt’a 2019 seçimlerinde CHP’den çok bizim oylarımız gitmiştir. Gelin görün ki Bozkurt bu oyları yok sayacak tutum ve davranışlar sergileyerek bizi derinden üzmüştür.’ diyerek bu seçimlerde Kemal Deniz Bozkurt’u Dem Parti’nin kırmızı çizgisi ilan ettiklerini ifade ettiler.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin benzer kongre teklifinde anında kültür merkezini ve belediye personelini partinin emrine sunduğunu ifade eden Dem Parti yetkilileri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan genel olarak memnun olduklarını ancak Esenyurt gibi CHP’nin iktidarda olduğu bazı ilçelerde aynı memnuniyeti duymadıklarını dile getirdi.

Kadıköy dışında bir talebim yok!

Dem Partililer, Esenyurt’ta kendilerine çok soğuk bakmayan bir ismin aday olması halinde CHP adayını destekleyeceklerini aksi durumda kendi adaylarını ilan edeceklerini kaydetti.

Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin gibi isimlerin bu tanımlamaya uyduğu bilgisi gelirken kendisine ulaştığımız CHP İstanbul eski milletvekili Gürsel Tekin şunları söyledi: “Ben Kadıköy için talep açmışım. Onun dışında bir talebim yoktur. Daha önce de Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız zamanında benzer teklif geldi. İnsanların orada emekleri var diyerek teklifi kabul etmedim. Yine aynı düşünüyorum. Esenyurt ile ilgili benim ne ilgim ne de talebim var. Bunlar benim dışımda gelişen durumlar” dedi.

Bakırköy’e hem kadın hem profesör aday…

CHP’nin İstanbul’da kritik ilçelerde aday belirleme çalışmaları sürerken Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun Bakırköy’de öne çıkan isim olduğu belirtiliyor.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun birçok ilçede kadın aday belirlemek için çalışmalar başlattığı bilgisi gelirken, Adalar için Esra Huri Bulduk ve Aslı Öymen, Üsküdar için ise Sinem Dedetaş isimleri ön plana çıkıyor. Başka ilçeler için de yine kadın adaylar için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Ataşehir, Sarıyer, Avcılar, Kadıköy gibi ilçelerde de çalışmalar çok yönlü devam ediyor.

CHP ve Ak Parti’de gözler 5 Ocak Cuma gününde…

4 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek CHP PM toplantısı sonrası belirlenecek 150 civarında belediye başkan adayı içerisinde İstanbul’un en az 10 ilçesinin de olması bekleniyor.

Bu ilçeler arasında çoğunlukla CHP’nin iktidarda olmadığı ilçeler var. Kritik ve tartışmalı adayların olduğu ilçeler ise daha sonra açıklanacak.

5 Ocak 2024 Cuma günü saat 10:00’da Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamasının ve yeni projelerinin tanıtımının yapılacağı programda İstanbul’un belirlenen diğer ilçe belediye başkan adayları da açıklanacak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 5 Ocak 2024 Cuma günü partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. Bu köşeden daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’da karar kıldığını yazmıştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda sadece iki isim üzerinde durduğu, Mehmet Ergün Turan dışında bir de kafasında Ali Yerlikaya’nın olduğu ancak Yerlikaya’nın İstanbul’a pek sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi