Verdiğiniz sözü tutacak mısınız?

Verdiğiniz sözü tutacak mısınız?
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı ilk toplantısında söz alan Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Halit Cebeci, Başkanlık Makamı'na verdiği soru önergesinde Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerini hatırlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı ilk toplantısında söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Halit Cebeci, İBB yönetimini eleştirdi. İBB'nin, Ayamama Deresi ıslahı ve rekreasyon alanlarının yapımı, İstanbul, İncirli ve Florya gibi prestij caddelerin kaldırım ve yol düzenlemeleri, Bakırköy Meydanı ve çevresi yenileme çalışmaları, Ataköy/İkitelli metro hattının bitirilmesi gibi pek çok husus da sonlandırılmış bir icraatının bulunmadığını söyledi. Söz konusu durumla ilgili Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, İBB'nin tamamlaması gereken yol çalışmalarını 4 yıldır tamamlamadığı için artan trafiğe dikkat çektiğini belirten Cebeci, “CHP’li İBB yönetimi Bakırköy halkından almış olduğu desteğin karşılığı vermesi gereken hizmeti vermemiştir, verememiştir” eleştirisinde bulundu. Cebeci, Bülent Kerimoğlu'nun, “İBB bu sorunları çözemediği için sokağa çıkamıyorum” sözlerine de atıfta bulundu.

Islah çalışması başladı mı?

Bakırköy’de yaşayan vatandaşların bilgi sahibi olması adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından cevaplandırılmasını istediği ile 5 soru soran Cebeci, “Özellikle Osmanlı döneminde, çevresindeki bostanlar, bahçeler ve çiftlikler için önemli bir su kaynağı olan Ayamama Deresi rekreasyon çalışmaları kapsamında atık suların ileri biyolojik arıtma sistemlerinde arıtılarak dereye verilmesiyle derenin temizlenmesi ve böylece dere ve çevresindeki canlı çeşitliliği arttırılmış olmalıdır. Dere çevresinde yaşayan Bakırköy halkının kötü koku ve sivrisineklerden rahatsızlığı hat safaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu minvalde Ayamama deresi ıslah ve rekreasyon çalışmaları var mıdır? Varsa ne durumdadır? Yoksa neden başlamadınız? Bu konuda seçim öncesi vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz sözü tutacak mısınız?” diye sordu.

Caddeleri sordu

“Prestij caddeleri olarak da bilinen İBB uhdesindeki İncirli, İstanbul, Fişekhane, Florya gibi caddelerin seçim kampanyanızda trafik düzenlemesi yapılması, bakımı onarımı, cadde esnafının ticaretini kolaylaştırıcı kaldırım düzenlemesi konularında Bakırköy halkına söz vermiştiniz” hatırlatmasında bulunan Cebeci, “Yapmaya çalıştığınız bir takım çalışmalar boyunca maalesef iki işçi arkadaşımız da vefat etmiştir. Gelinen nokta da özellikle İncirli Caddesi ve İstanbul Caddesi eskisinden daha fazla sorun üretir hale gelmiştir. Bu sorunların giderilmesi ile ilgili planlamış veya yürütmekte olduğunuz bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir? Yoksa neden bir çalışma planlamadınız? Bu konu hakkında vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz sözü tutmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

1 proje hayata geçirildi

Kentsel dönüşüm hakkında da soru soran ve cevap isteyen Halit Cebeci, “Bakırköy ün en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm ile ilgili İBB iştiraki olan KİPTAŞ marifeti ile ilçemiz sınırları içerisinde yalnızca 1 proje hayata geçirilmiş, rantı yüksek olan bu projeden başka herhangi bir uygulama maalesef yapılmamıştır. Gelir seviyesi düşük ve emekli nüfusun fazlaca yaşadığı ilçemizde İBB ve onun iştiraki KİPTAŞ eli ile özellikle bu dezavantajlı kesimin evlerinin yenilenmesi konusunda seçimlerden önce vatandaşlarımıza verdiğiniz sözler kapsamında bu zamana kadar yapmış olduğunuz hiçbir çalışma olmadığını kamuoyu tarafından takip ediyoruz. Bu bilgiler ışığında kentsel dönüşüm ile ilgili yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir? Yoksa neden yapmadınız?” ifadelerini kullandı.

kutu.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç- Damga Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.