CHP ile iş birliğini savunan İYİ Partili isim istifa etti

CHP ile iş birliğini savunan İYİ Partili isim istifa etti
CHP ile işbirliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'nin önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçime müstakil şekilde gireceklerini açıklamasının ardından istifa rüzgarı sürüyor. Son olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifinden 'hayır' kararı çıkmış ve böylelikle CHP'ye 'ittifak' kapısı kapanmıştı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin 'işbirliği' teklifini reddetmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'dan dikkat çeken açıklama gelmişti. CHP ile ittifak yapılmamasını eleştiren Özkan 'Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz' ifadelerine yer vermişti.

Gazeteci İsmail Saymaz, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un CHP ile işbirliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan görevinden istifa etmesini istediğini açıkladı.

Özkan’ı aradığını dile getiren Saymaz, istifasının Akşener tarafından istendiğini ve henüz karar vermediğini belirtti. Saymaz "Özkan ve bir grup arkadaşı İyi Parti’den ayrılabilir" dedi.

Saymaz "İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, CHP ile işbirliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan görevinden istifa etmesini istedi. Özkan’ı aradım. “İstifamı Akşener istedi. Henüz bir karar vermedim” dedi. Özkan ve bir grup arkadaşı İyi Parti’den ayrılabilir." dedi.

İstifa etti

Özkan istifa haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Özkan "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık “Hür ve Müstakilim” İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.