Yarısı Büyükşehir’den kampanyası kira yardımı kaç lira, taşınma ve kira desteği var mı?

Yarısı Büyükşehir’den kampanyası kira yardımı kaç lira, taşınma ve kira desteği var mı?
Murat Kurum tarafından açıklanan “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyasına katılanlara sağlanacak kira desteğinin tutarı da belli oldu.

Bugün AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum tarafından duyurulan “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyasının detayları pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Proje dair en çok merak edilen konulardan birisi de katılımcılara kira ve taşınma yardımı yapılıp yapılmayacağı oluyor. İşte Yarısı Büyükşehir’den kampanyasının kira desteği ile ilgili tüm bilgileri…

Yarısı Büyükşehir’den kampanyası kira desteği kaç TL?

İstanbul’da toplam 650 bin konutun depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesini kapsayan projeye katılanlara kira ve taşınma desteği de sağlanacağı açıklandı.

Yarısı Büyükşehir’den kampanyası kira ve taşınma yardımı ne kadar?

Proje kapsamında konutlarını yeniletmek isteyenlere taşınma ve kira yardımı adı altında bir kereye mahsus olmak üzere ödeme yapılacak. Yarısı Büyükşehir’den kampanyasına katılan vatandaşlara kira ve taşınma desteği olarak 100 bin lira ödenecek.

Yarısı Büyükşehir’den kampanyası aylık taksitleri ne kadar?

Toplam 100 bin TL’lik kira ve taşınma yardımı yapılacak Yarısı Büyükşehir’den projesine katılanların aylık ödeyecekleri taksit tutarı da belirlendi. Buna göre, kampanya kapsamında evlerini yeniletmek isteyenler aylık 5 bin 833 liralık taksitlerle yeni konut sahibi olacak.

Yarısı Büyükşehir’den kampanyası ödeme planı

Yarısı Büyükşehir’den kampanyasına katılan vatandaşların ödeme planlarına dair detaylar da netleşmeye başladı. Evini yeniletmek isteyenlere 700 bin lira hibe desteği sağlanırken, katılımcılar 700 bin liralık kredi kullanabilecek.

“Yarısı Büyükşehir’den” kampanyasında teslim tarihi ne zaman?

15 Nisan 2024 günü başvuruların başlayacağı “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyası kapsamında yenilenecek evlerin teslim edileceği tarih de belli oldu. Buna göre, proje başlangıcından itibaren 18 ay içerisinde yenilenen evler sahiplerine teslim edilecek.

ggxq77bxuaac54w-003.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.