Yarısı Büyükşehir'den kampanyasında devlet desteği olacak mı, kredi kolaylığı sağlanacak mı?

Yarısı Büyükşehir'den kampanyasında devlet desteği olacak mı, kredi kolaylığı sağlanacak mı?
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un bugün duyurduğu "Yarısı Büyükşehir'den" projesinde kredi desteği, vatandaşla sağlanacak yardımlar ve kampanya ile ilgili tüm soruların yanıtı haberimizde..

İstanbul'un AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarını hızlandırırken, megakentlilere seçilmesi durumunda yapacağını vaat ettiği çalışmaları sıraladı. Kurum, son yıllarda İstanbulluları en çok tedirgin eden deprem konusunu ele alarak seçildiğinde depreme dayanıklı sağlam binalar yapacağının sözünü vererek "Yarısı Büyükşehir'den" kampanyasını bugün tanıttı.

Murat Kurum, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantısında, İstanbul'da acilen kentsel dönüşüme girmesi gereken bina sayısının 650 bin konut olduğunu ifade ederek, megakent için "Risksiz İstanbul" adını verdiği "Yarısı Büyükşehir'den" kampanyasını açıkladı. Bu projeye göre olası İstanbul depremi için acilen yeniden yapılması gereken binaların yıkılması ve yerine kentsel dönüşümle depreme dayanıklı yeni nesil evlerin yapılmasını seçilmesi durumunda hayata geçireceğini açıkladı. Bu sayede eski ve depremde yıkılma tehditi oluşturan binaların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ödeme kolaylığı sağlanacak yeni evler vatandaşlara sunulacak.

Binasına güvenemeyen vatandaşların İBB güvencesiyle yeni ve depreme dayanıklı evi olmasını vaat eden çalışmada ise milyonlarca İstanbullu "Yarısı Büyükşehirden" projesinin ayrıntılarını ve ödeme şekillerini, yapılacak yardımları ve kredi desteği olup olmayacağını araştırıyor. Bu haberimizde "Yarısı Büyükşehir'den" kampanyası ile ilgili merak edilenlerin yanıtı..


Yarısı Büyükşehir'den kampanyasında vatandaşlara kredi kolaylığı sağlanacak mı?

Murat Kurum'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceğini duyurduğu Yarısı Büyükşehir'den kampanyası şimdiden oldukça merak edilmeye başlandı. Özellikle vatandaşlar ödeme kolaylığı yapılıp yağılmayacağını ve kredi desteği, kira yardımı gibi konuların yanıtını araştırıyor. Kurum, duyurduğu yeni projesi kapsamında 650 bin konutun depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesini kapsayan projeye katılanlara kira ve taşınma desteği de sağlanacağı açıklandı.

ec51d79a-ef03-43e9-8cd3-d2a8367b54f4.jpeg

Yarısı Büyükşehir'den projesinde ödeme desteği sağlanacak mı?

Yarısı Büyükşehir'den projesine katılmayı düşünen bina sakinlerine 700 bin lira hibe desteği sağlanacak. Yapılacak hibe 1 kereliğe mahsus olacak. Evini depreme dayanıklı olarak yeniletmek isteyenler vatandaşlara 700 bin liralık kredi kullanabilmelerine olanak verilecek. Ayrıca taşınacak vatandaşlara kira ve taşınma yardımı verilecek. Bu yardım ise 100 bin TL olacak.

Ödeme şekli nasıl olacak?

Murat Kurum'un açıkladığı Yarısı Büyükşehir'den kampanyasına göre evlerini yeniletmek isteyenler aylık 5 bin 833 TL taksitlerle yeni konut sahibi olabilecek.

Evler ne zaman teslim edilecek?

Yarısı Büyükşehir'den kampanyası 14 Nisan 2024 tarihinde başvurular başlamasıyla teslim edileceği tarih ile proje başlangıcından 18 ay içerisinde olması planlanıyor.

ggxq77bxuaac54w-003-002.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.