70 milyonluk protokol!

70 milyonluk protokol!
CHP ile Halk TV arasındaki anlaşmanın tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Mehmet Mert Özel Haber - CHP ile Halk TV arasındaki anlaşmanın tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Anlaşma gereği CHP'nin Halk TV'ye yıllık 70 milyon TL ödeyeceği öne sürüldü. Değişim tartışmalarının ardından Halk TV ekranlarının muhalif isimlere açılıp, Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlere ambargo uygulaması üzerine CHP Lideri, “Türkiye’de yeni bir A-Haber’e gerek yok” diyerek anlaşmanın feshedilmesini istedi

KONUŞMALAR CANLI YAYIMLANACAK

CHP, Halk TV ile olan anlaşmasını Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından gönderilen bir bildiri ile sona erdirdi. CHP Genel Merkezi Avukatı Çağlar Çağlayan imzasıyla ve Ankara 54. Noteri aracılığıyla Halk TV’ye gönderilen “Fesihname”de iptal edilen protokolün içeriği yeni bir tartışma başlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın konuşmalarının canlı olarak yayımlanması protokolde yer aldı. Protokol gereği CHP'nin Halk TV’ye yılda 70 milyon TL ödeme yapacağı öne sürüldü.

Ayrıca Halk TV'de yayımlanan “Görkemli Hatıralar” isimli programının yapımcısı Serhan Asker’in program başına 300 bin lira aldığı, bu paranın 100 bin lirasını kendisine, 50 bin lirasını yayına katılan sanatçılara, 150 bin lirasını da kanala öde belirtildi. Değişim tartışmasıyla birlikte, Halk TV'nin protokole uymaması ise protokolün sonunu getirdi.

YENİ BİR A HABER’E İHTİYAÇ YOK!

Seçimden sonra Halk TV'nin Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif milletvekillerini ekrana çıkarması, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen milletvekillerine de ambargo uygulaması CHP Genel Başkanı'nı çileden çıkardı. Bu gelişmelerin ardından protokolün feshedilmesini bizzat Kemal Kılıçdaroğlu istedi. Kılıçdaroğlu, hem belediye başkanları hem de Parti Meclisi toplantısında, “Türkiye’de bir tane A Haber var, Halk TV şuanda bize saldırarak yeni bir A Haber olmaya çalışıyor. Türkiye’de yeni bir A Haber’e gerek yok” tepkisini ortaya koydu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.