Adıyaman'da damada teslim ihale!

Adıyaman'da damada teslim ihale!
Depremin en çok vurduğu kentler arasında olan Adıyaman'da yeni konutları inşa edecek isim herkesi şoke etti. Adıyaman'da tarım arazisi üzerine yapılacak 814 konutluk ihaleyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'dan komşusu olan Ahes İnşaat kazandı. Şirketin ortaklarından Mücahit Hamza Ekşi, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'in damadı. Özçelik ise kızının evlendiği tarihte TOKİ’nin başkan yardımcısıydı

ÖZEL HABER: ERCAN ÖZTÜRK - TOKİ (Toplu Konut İdaresi), deprem bölgesinde yaptığı pazarlık usulü ihalelerle vatandaşa çadır götürmekte zorlanan AFAD ve Kızılay'ı gölgede bıraktı. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken 6,8 milyarlık konut ihalesi yapan TOKİ, 3 Mart 2023'te de 13 milyarlık bir ihaleye daha imza attı. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Adana'da yapılan ihalelerin tamamı davet usulü yapıldı. Adıyaman'da tarım arazisi üzerine yapılacak 814 konutluk ihaleyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'dan komşusu olan Ahes İnşaat kazandı. Şirketin ortaklarından Mücahit Hamza Ekşi, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'in damadı. Özçelik kızının evlendiği tarihte TOKİ’nin başkan yardımcısıydı.

İnşaatlar tarım arazisine yapılıyor
AHES İnşaat’ın Adıyaman’da yapacağı konutların bir diğer tartışmalı tarafı da tarım arazisi üzerine tapılacak olması. İhaleyi kazanan şirket Adıyaman Örenli’de çakışmalara başladı. Yumuşak toprak üzerine yapılacak inşaatla ilgili hem Belediye Başkanı tarafından tapılan paylaşım tartışmalardan sonra silindi.

Erdoğan'ın komşusu!
Kamu İhale Kurumu’ndaki sözleşmeye göre Adıyaman Merkez Örenli ilçesinde 814 konutluk ihale 3 Mart 2023 tarihinde imzalanmış. TOKİ ile Ahes İnşaat arasında imzalanan sözleşmeye göre ihalenin bedeli 999 milyon lira. Şirketin adresi ise Üsküdar Kısıklı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komşusu ve hemşerisi olan ailenin çok sayıda kamu ihalesi aldığı belirlendi. İTO kayıtlarına göre şirketin ortaklarından olan Mücahit Hamza Ekşi, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı çıktı. Çift, dönemin belediye başkanı Mevlüt Uysal tarafından kıyılan nikahla dünyaevine girmişler. Nikahın kıyıldığı tarihlerde Özçelik TOKİ’de başkanlık yapan Ergün Turan’ın yardımcılığını yapıyordu.

En çok ihaleyi TOKİ'den almış
AK Partili isimlerle yakın ilişkileri olan firmalar, kamu ihalelerinin de aranan firmaları arasında yer alıyor. Şehir hastaneleri, stadyumlar gibi çok sayıda proje yapan firma Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AK Partili belediyelerden birçok ihale aldığı görüldü. Firmanın en fazla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ihale alması dikkat çekiyor. Firmanın internet sitesinde “Haberler” bölümünde Eski TOKİ Başkanı Ergün Turan, şirketin Gaziosmanpaşa’da yaptığı bir projeyi ziyaret ettiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.