AK Parti'de bakanlar liste başı

AK Parti'de bakanlar liste başı
AK Parti'de 2023 seçimleri Milletvekili aday listesi belli oldu. 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, bakanların listeye hangi ilden kaçıncı sıradan gireceği de kesinleşti. İlk bilgilere göre Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy listede yer almadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara 3. Bölge 1. sıradan aday oldu. İçişleri Bakanı Soylu İstanbul 2. bölge 1. sıra, Çevre Bakanı Murat Kurum ise İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday oldu.

AK Parti'de 2023 seçimleri milletvekili aday listesi büyük ölçüde şekillendi. Çalışmalarda sona gelindi. AK Parti'de 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, bakanların listeye hangi ilden kaçıncı sıradan gireceği de belli oldu. İlk bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy listede yer almadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay - Ankara 3. Bölge 1. sıradan aday oldu. Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge 1. sıra, Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge 1. sıra, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 1. sıra, Mustafa Varank Bursa 2. Bölge 1. sıra, Fatih Dönmez Eskişehir 1. sıra, Murat Kurum İstanbul 1. Bölge 1. sıra, Mehmet Kasapoğlu İzmir 1. Bölge 1. sıra, Hulusi Akar Kayseri 1. sıra, Derya Yanık Osmaniye 1. sıra, Mahmut Özer Ordu 1. sıra, Bekir Bozdağ Şanlıurfa 1. sıra, Nureddin Nebati Mersin 1. sıra, Vahit Kirişçi Kahramanmaraş 1. sıra, Mehmet Muş Samsun 1. sıra, Adil Karaismailoğlu Trabzon 1. sıradan aday gösterildi. 
Bu arada AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş İstanbul 3. Bölge 1. sıradan, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise İzmir 2. Bölge 1. sıradan aday oldu.

Cevizoğlu 6. sırada
AK Parti listelerinde farklı isimler dikkat çekti. Tuğrul Türkeş Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday olurken, sosyal hizmetler uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt Adıyaman 1. sıradan aday gösterildi. Eski bakanlardan Faruk Çelik Artvin 1. sıraya, İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen İsmail Ok ise Balıkesir 1. sıraya yazıldı. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Gaziantep 1. sıraya yerleşti. Dikkat çeken bir diğer isim gazeteci Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday oldu. Milli yüzücü
Umut Arman Sonay İstanbul 1. Bölge'den, Cerrah Halit Yerebakan İstanbul 2. Bölge'den, azınlıkları temsilen Sevan Sıvacıoğlu İstanbul 2. Bölge'den, Sanatçı-Müzisyen Yücel Arzen İstanbul 3. Bölge'den, gazeteci Şebnem Bursalı İzmir’den, Mehmet Ali Çelebi İzmir’den, Prof. Dr. Mehmet Şahin Kahramanmaraş'tan aday gösterildi.

65 kişi kurala takıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti'nin milletvekili listesinin YSK'ya verilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Milletvekili adayı olabilmek için 6 bin 25 aday adayının başvuruda bulunduğubu belirten Yavuz, “Temayül yoklamasının ardından 14 alt komisyon aday adayları ile yüz yüze görüştü. Hazırlanan raporlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunuldu. Yeni ve güzel bir dönemin kapısını aralayacağımıza inanıyorum. Vermiş olduğumuz listemizin milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Tüzüğümüzde bulunan 3 dönem milletvekili olmayacağı kuralını bu sefer daha geniş uyguladık. 42'si aralıksız 3 dönem, 9 arkadaşımız aralıklı da olsa yaptığı için 4 arkadaşımız 4 dönem, 10 arkadaşımız 5 dönem yapmış olduğu için listede yer almadı. 65 arkadaşımız için 3 dönem kuralını bu sefer uygulamış olduk. 18 yaşındaki Nisa Alp Tekin İstanbul'dan adayı oldu. Mevcut vekillerimizden 104'ü listelerde yer aldı. Cumhur İttifakı ittifak protokolünü 4 parti ile yaptı. Aramızda varmış olduğumuz anlaşmaya göre her parti kendi listesini teslim edecekler ama her partinin ortak adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak” bilgisini verdi. 

Özlem Zengin 2. sırada
AK Parti, İstanbul 3. Bölge aday listesinde ilginç isimler yer aldı. Geçtiğimiz günlerde 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hakkında yaptığı açıklama ile gündeme gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, İstanbul 3. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. Cumhur İttifakı'na katılması sert tartışmalara neden olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da AK Parti'den 4. sıraya yazılan isim oldu. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Esenyurt Belediye Başkanlığından istifa eden Necmi Kadıoğlu ise 3. Bölge'den listeye 8. sıradan girdi. Müzisyen Yücel Arzen Hacıoğulları 14. sırada yer alırken, gazeteci Halime Kökce 15. sıraya yazıldı. 


AK PARTİ İSTANBUL 3. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:
1 NUMAN KURTULMUŞ
2 ÖZLEM ZENGİN
3 CÜNEYT YÜKSEL
4 ZEKERİYA YAPICIOĞLU
5 HALİS DALKILIÇ
6 RÜMEYSA KADAK
7 OĞUZ ÜÇÜNCÜ
8 NECMİ KADIOĞLU
9 ŞAMİL AYRIM
10 SEDA GÖREN BÖLÜK
11 NİLHAN AYAN
12 YILDIZ KONAL SÜSLÜ
13 ŞENGÜL KARSLI
14 YÜCEL ARZEN HACIOĞULLARI
15 HALİME KÖKCE
16 MEHMET SARI
17 NEVZAT ŞATIROĞLU
18 EKREM GÖRÇEKER
19 NECATİ KARAGÖZ
20 RASİM ERDOĞMUŞ
21 YUSUF ASLAN
22 MUSTAFA KORKUT
23 MUTLU BOZOĞLU
24 FETİ AHMET BALIN
25 OKTAY ŞAMDANLI
26 MEHMET YILDIZ
27 YILMAZ DURMUŞ
28 NEVİN MİNE VURAL
29 MEMET YALÇIN
30 NAZİF ÇETİN
31 RAMAZAN ARKAN
32 HARUN ÇELİK
33 RASİM YAĞAR
34 CEMAL TOPTANCI
35 RECEP SEYYAR
36 ALİ ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.