Aleyhte konuşan ihraç edilecek!

Aleyhte konuşan ihraç edilecek!
​​​​​​​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıda değişim konusuna değindi.

Büyük kurultaydan sonra tüzük kurultayı yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, milletvekilleri için 3 dönem sınırı getirileceğini duyurdu. Danışma kurulunu üç kez arka arkaya toplamayan il yönetiminin düşeceğini ve delege sisteminin kaldırılacağını belirten CHP lideri, kongrelerden sonra parti aleyhinde konuşanları da ihraç edeceklerini belirtti

MİLLETVEKİLLERİ İÇİN ÜÇ DÖNEM SINIRI GETİRECEĞİZ

Kocaeli'nde gerçekleşen Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kongrelerden sonra partililerle ilgili ciddi bir karar alacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıda parti içi değişim hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra tüzük kurultayı yapacaklarını belirterek, “Cinsiyet kotasında yüzde elli olması lazım. Fermuar sistemi getireceğiz” dedi. “Milletvekilleri için üç dönem sınırı getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri için meslek kotası getireceğiz” ifadelerini kullandı.

DELEGE SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ ÜYELER GELSİNLER SEÇSİNLER!

Danışma kurulunu üç kez arka arkaya toplamayan il yönetiminin düşmüş sayılacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Kimse kusura bakmasın. Oturacaksın. Danışma kurulunu toplayacaksın. Seçimlerde oyunu düşüren il, kendiliğinden düşmüş olacak. Oyu düşürüyorsan, ‘Kardeşim kusura bakma. Ayrılın buraya yeni yönetim gelsin' diyeceğiz. Delege sisteminden hepiniz şikayet ediyorsunuz. Delege sistemini kaldıracağız. Yok artık. Delege sistemi de olmayacak. Çünkü delege sistemi ciddi çatışmalara, çekişmelere yol açıyor, sonra bu kalıcı hale getiriyor ve bir sürü sorun yaratıyor. Üyeler gelsinler seçsinler” açıklamasını yaptı.

KİMSE KUSURA BAKMASIN!

Düzenli aidat ödeyen üyelerin milletvekillerini, belediye başkanlarını, il başkanlarını seçeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.