Beylikdüzü için seferber olacak

Beylikdüzü için seferber olacak
İYİ Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar, olası İstanbul depremi öncesi Beylikdüzü'nde önemli önlemler alacaklarını ve depreme karşı adeta seferberlik ilan edeceklerini söyledi.

İYİ Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar, olası İstanbul depremi öncesi Beylikdüzü'nde önemli önlemler alacaklarını ve depreme karşı adeta seferberlik ilan edeceklerini söyledi. Karapınar, “Deprem anında geçici barınma alanları olarak kullanılacak, normal dönemlerde ise kentsel dönüşüme girecek konutlarda yaşayan aileler için ücretsiz kiralık ev olarak kullanılmak üzere hafif çelik yapılar inşa edilecek” dedi.

İYİ Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar, “İnşa edeceğimiz hafif çelik yapılarla, Beylikdüzü'nde sosyal konutları var edecek ve kentimizi depreme karşı hızlıca hazırlayacağız” diye konuştu.

BEYLİKDÜZÜ OLASI DEPREME HAZIR HALE GELECEK

İYİ Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar, olası İstanbul depremine karşı Beylikdüzü'nde hayati önlemler alacaklarını ve adeta büyük bir seferberlik başlatacaklarını söyledi. Depreme karşı acilen harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Karapınar, belediye başkan adayı olması halinde bu konuda yapacaklarını anlattı. Karapınar, “Deprem Acil Eylem Planı kapsamında İBB ve Çevre Bakanlığı ortak girişimi ile Devletin konut Rezerv Alanlarında deprem anında geçici barınma alanları olarak kullanılacak, normal dönemlerde ise kentsel dönüşüme girecek konutlarda yaşayan aileler için ücretsiz Kiralık ev olarak kullanılmak üzere hafif çelik yapılarla inşa edecek Sosyal Konutlar ile Beylikdüzü’müzü depreme hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

iyipartibeylikduzuadayi.webp

5 + 5 + 5 OLMAK ÜZERE EN AZ 15 YILLIK ACİL EYLEM PLANI

Depreme karşı acil bir eylem planına sahip olduklarını anlatan Karapınar, “Deprem ülkemizin önünde en büyük felaket olarak duruyor, normal şartlarda ve normal koşullarda planlama ve iş akışı ile önümüzdeki depreme hazırlanamayız. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla hükümet ve bakanlıkla büyük şehirler ve yerel belediyelerle el ele vererek, ortak akıl ve milli dayanışma ve adeta bir seferberlik ruhuyla hep birlikte İstanbul’umuzu depreme hazırlamak zorundayız. Beylikdüzü Belediye Başkan adayı olarak gerek Beylikdüzü ilçemiz gerekse de İstanbul’umuz için 5 + 5 + 5 en az 15 yıllık Acil Eylem Planı hazırlamak ve bu acil eylem planı kapsamında kentimizi ivedilikle depreme hazırlamak zorundayız” dedi.

Neler yapılması gerekiyor?

Hazırladıkları acil eylem planı kapsamında depreme karşı neler yapılması gerektiğini de paylaşan Karapınar, bu anlamda madde madde açıklamalarda bulundu. Karapınar şu ifadeleri kullandı; “Bu kapsamda,

1. Deprem acil eylem planı, konunun uzmanı bilim insanlarının başkanlık edeceği belediye
başkanlarının ve siyasi parti temsilcilerinin, ilgili STK ve bakanlıkların paydaş olacağı tarafsız ve teknokrat bir çalışma grubu tarafından hazırlanmalı ve yönetilmelidir.

2. Bu acil eylem planı adeta bir milli seferberlik ruhuyla hazırlanmalıdır.

3. Öncelikli olarak İstanbul’da yeni yapılaşma değil kentsel dönüşüm odaklı bir imar anlayışı tercihi zorunlu olmalıdır.

4. Devletimiz her ilçe için 2.000 ve büyük şehir ve Bakanlık için 100.000 olmak üzere toplamda yaklaşık 150 -200 Bin sosyal konutluk çelik yapıyla inşa edilecek depreme hazırlık Kentsel Dönüşüm Evleri konut rezerv alanı hazırlamalıdır.

5. Bu rezerv alan Avrupa Yakası Trakya hattında ve Anadolu Yakası Karadeniz hattında, kentten uzakta, olmak üzere demiryolu ulaşımının daha olacağı iki lokasyonda planlanmalıdır.

6. Bu rezerv alanlara minimum beton maksimum çelik yapıyla inşa edilecek 3-4 katlı, 2 + 1 sosyal konutlar gerekli okul, ibadethane, sağlık ocağı, oyun parklarıyla birlikte tam bir yaşam alanı olarak inşa edilmelidir.

7. Bu sosyal konutlar kentsel dönüşüme girecek aileler için ücretsiz kiralık evler olarak kullanılacak deprem anında ise yıkılan konutlar için alternatif barınma yerleri olarak değerlendirilecektir.

8. Tam katılımcı şeffaf tasarruf öncelikli ve sıfır israf politikasıyla hazırlanacak bu süreçte vatandaş devletine güvenecek, Belediyesine güvenecek ve çözüm odaklı bir anlayış sergileyerek
gerektiğinde fedakârlık yaparak bu milli seferberlik ruhuyla İstanbul’umuzu depreme hazırlama sürecine tüm vatandaşlarımızla katkıda bulunacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.