Bu inşaat duracak!

Bu inşaat duracak!
Çekmeköy Belediyesi'nin pazar alanı yapacağını açıkladığı parkta eylem yapıldı. Eylemcilere destek vermek için alana giden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Burası planlarda yeşil alan olarak görülüyor. Aynı zamanda deprem toplanma merkezi. Ne yaparsa yapsınlar inşaatı durduracağız” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel ise “Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz” açıklamasını yaptı

Çekmeköy Belediyesi Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen parkı pazar alanı yapmaya kalkışınca tepkiyle karşılaştı. Mahalle sakinlerinin direnişi sonrası önceki gün durdurulan yıkım dün sabah saatlerinde tekrar başladı. Eylemcilere destek vermek için alana gelen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Giderayak yeşil düşmanlığına devam ediyorlar” dedi. Yaklaşık bir yıl önce Çekmeköy'de aynı sorunla karşılaştıklarını belirten Kaftancıoğlu, “Orası da akaryakıt istasyonu olacaktı. Yürütmeyi durdurma kararı aldırdık” hatırlatmasını yaptı.


Karşısında yer alacağız

“Ellerinde bilgi yok belge yok ruhsat yok apar topar iş makinelirini sokup parkı yıkmaya çalışıyorlar” eleştirisinde bulunan Kaftancıoğlu, “Burası planlarda yeşil alan olarak görülüyor. Aynı zamanda deprem toplanma merkezi. Pazar yeri olması için uygun bir yer değil. Torba yasa gibi parkı imara açan her kim olursa olsun karşısında yer alacağız. Ne yaparsa yapsınlar burayı da durduracağız” ifadelerini kullandı. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel ise yaptığı açıklamada, “Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz. İşin ihalesini yaptık. Firmaya yer teslimini yaptık" diye konuştu. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.



Kapıları kapattılar

Parkın yıkılmasına karşı çıkan bölge sakinlerinden Nur Çakır, “Burası çocuklarımızın, bizim soluklandığımız yer. İçerisinde bisiklet alanı, oyun alanları bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha yakın zamanda burada ağaçlandırma çalışması yaptı. Sulamaya geldiklerinde onların da haberi olmadığını anladık” dedi. Parkı yıktırmamak için direndiklerini söyleyen Çakır, “Biz burada mahalleli olarak toplandık. Polis ve zabıta bize engel olmaya çalıştı. Parkın girişini demir kapıyla kapattılar. İçeride 20’ye yakın kişi kaldı” ifadelerini kullandı. Yurttaşların gösterdiği tepkinin ardından kapılar açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.