Bundan neden rahatsızsınız?

Bundan neden rahatsızsınız?
Silivri Belediye Meclisi toplantısında konuşan Volkan Yılmaz, Damga'nın 26 Haziran tarihli sayısında yer alan “Denize girmek ateş pahası” başlıklı haberi göstererek çeşitli değerlendirmeler yaptı.

MÜGE CESUR ÖZMEN - Silivri Belediye Meclisi toplantısında konuşan Volkan Yılmaz, Damga'nın 26 Haziran tarihli sayısında yer alan “Denize girmek ateş pahası” başlıklı haberi göstererek, “İBB’nin plaj fiyatlarıyla ilgili çok ciddi tartışmalar da var. Denize girmenin ateş pahası olduğu haberleri basına yansıyor. Silivri Belediyesinin Kadınlar Plajında bütün hizmetler bedava. Bundan rahatsız olmak için insanın aklını yitirmesi gerekiyor” dedi.

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı temmuz ayı toplantısının 1. birleşiminin 2. oturumu meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’nin plajları ve Küçüksinekli Mesire Alanında Silivri Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Yılmaz’ın gündeminde ilçede yapımı tamamlanan ancak seçim yasakları nedeniyle resmî açılışı ertelenen yatırım ve hizmetler de vardı.

İstanbul’daki tek plaj

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) plaj ve mesire alanı gibi yatırımlarda eksik kaldığına dikkat çeken Yılmaz, “İBB meclisinde Silivri’den her konuştuğumuzda bize ‘Silivri, Silivri, Silivri; ne kadar çok Silivri konuşuluyor’ denildi. Hâlbuki biz Silivri özelinde tüm çeper ilçelerin İstanbul’un merkezinde yaşayan insanlar için bir fırsat olduğuna dikkat çekmeyi arzuluyorduk. İstanbul’un çeperleri olarak şehirde yaşayan insanların nefes alabilecekleri, piknik yapabilecekleri, denize girebilecekleri, tatil yapabilecekleri yer olduğumuza dikkat çekmek istiyorduk. Biz, İstanbul’un kırsalları denince buraları sırtında yük, küfe görenlerden olmadık ve bunun fırsata çevrilmesi gerektiği konusunda tüm uyarıları yaptık. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimine; herkes Bodrum’a, Ayvalık’a, Marmaris’e tatile gidemeyebilir ama Çatalca’da, Şile’de, Silivri’de piknik yapılabilir ve denize girilebilir dedik. Bunlar için uygun tesislerin yapılması gerektiğini söyledik. Sosyal belediyecilik anlayışı da bunu gerektirir. Kâr amacı gütmeyen ama insanların güvenli, konforlu bir şekilde çocuklarıyla gidebilecekleri mesire alanları ve plajlar yapılması gerektiğinden bahsettik. Bakın İBB, tüm piknik alanlarını terk etti. Biz ise Silivri Belediyesi olarak Selimpaşa’da bir Kadınlar Plajı ve Kumluk mevkiinde halka açık bir plajı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kadınlar plajı ile ilgili sığ tartışmalar yaşandı. Oysa burası tüm kadınlarımızın rahatça duşunu alabileceği, tuvalete girebileceği, soyunma odaları olan, şezlongu olan ve üstelik bunların tamamının ücretsiz sağlandığı İstanbul’daki tek plaj” dedi.

İBB bu treni kaçırdı

Damga gazetesinin 26 Haziran tarihli sayısını gösteren ve “Denize girmek ateş pahası” başlıklı manşet haberini okuyan Yılmaz, “Damga gazetesi İBB’nin plaj fiyatlarını yazmış. Bu fiyatlarla ilgili çok ciddi tartışmalar da var. Denize girmenin ateş pahası olduğu haberleri basına yansıyor. Damga'da Büyükada’daki plaja hafta sonu girmenin ücretinin 560 TL olduğu yazıyor. Silivri Belediyesinin Kadınlar Plajında şezlong bedava, şemsiye bedava, duş bedava, soyunma odası bedava, tuvalet bedava, çay 1 TL, kahve 3 TL. Bundan rahatsız olmak için insanın aklını yitirmesi gerekiyor. Yine Kumluk mevkiinde yapmış olduğumuz plajda cüzi rakamlara duşlar ve tuvaletler kullanılıyor. Burada 2 şezlong ve 1 şemsiye fiyatı yanılmıyorsam 30 TL. Şimdi biz mümkün mertebe fiyatlarımızı ekonomik, düşük ve halkımızı zorlamayacak; emeklimizi, dulumuzu, yetimimizi zorlamayacak miktarlarda tutmaya çalışıyoruz. Buralardan belki bir miktar da zarar ediyor olabiliriz. Diğer iştiraklerimizden elde ettiğimiz gelirlerle buraları sübvanse ediyoruz. Onun için ben İBB’ye çağrıda bulunuyorum; Tuzla’dan Silivri’ye kadar 44 km sahilimiz var. Karadeniz’i de içine koyarsak Çatalca, Arnavutköy ekseninde çok daha fazla halk plajı yapmaları, hizmete sokmaları ve vatandaşa piknik alanlarıyla beraber bu sosyal belediyecilik anlayışını göstermeleri gerekir diye düşünüyorum. Görev sürelerinde 4 yılı geride bıraktılar. Bir sonraki yılı zaten göremeyecekler çünkü mart ayında seçim var. Dolayısıyla İBB bu treni kaçırdı diye düşünüyorum. Halbuki büyük bir fırsattı ve İstanbullular için büyük bir hizmetti” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.