Buyurun cenaze namazına!

Buyurun cenaze namazına!
Kadıköy İskele Meydanı’nda 27 sendika ve platforma bağlı işçiler bir araya geldi. İşçiler, gıyabi cenaze töreniyle çalışma koşullarını protesto etti.

Kadrolu ve güvenceli çalışma talebiyle Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen belediyeler ve kamu kurumlarında çalışan işçiler, 2018 yılında 696 sayılı KHK ile geçirildikleri sözde kadronun düzenlenmesini ve kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olmak istediklerini söyledi

Belediyelerde 450 bin taşeron işçinin norm kadro yerine belediyelerin kurduğu şirketlere geçirilmesine tepki gösteren işçiler, açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belediye şirket işçileri, yerel yönetimlerde 7/24 esasına göre, kamusal alanda halkımıza kamu hizmeti üretmektedir. Belediye şirketlerinde kamu hizmeti üreten işçiler çok çeşitlidir. Bizler, asfalt işçileri, aşçılar, büro ve çağrı merkezi çalışanları, enerji işçileri, fen işleri – park bahçe çalışanları, garsonlar, güvenlik görevlileri, itfaiye erleri, kütüphaneciler ve pek çok branşta emek veren belediye işçileriyiz. Kamuda taşeron kalmadı, bir milyon işçiye kadro verdik’ söylemi, bugün maalesef, belediye şirket işçileri ve genel idarelerdeki taşeron işçiler ile birlikte, sayıları yine bir milyona yaklaşan mağdur işçi kesimini ortaya çıkarmıştır. Halihazırda kamuoyuna lanse edildiği gibi, kamuda kadro dışı kalan işçi sayısı 90-100 bin değil, belediye şirket işçileri ile birlikte bir milyondur. Dolayısıyla, 4-5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren devasa bir mağduriyet ulu ortadadır.”

İsrail'i de kınadılar

Norm kadro, taban ücret, ilave tediye, iş güvencesi, vergi adaleti ve eşit işe eşit ücret talep eden işçiler, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılar nedeniyle İsrail’i kınadıklarını, Özak Tekstil ve Agrobay işçileriyle de dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.