Canan Kaftancıoğlu: İstanbullu ne derse o

Canan Kaftancıoğlu: İstanbullu ne derse o
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “80 Günde Devr-i Alem” başlıklı saha çalışmasını açıkladı. Kaftancıoğlu’ “İstanbul’da insanlar yoksullukta eşitlendi. Herkes hayat pahalılığından yakınıyor, mutsuzluktan dem vuruyor. İktidar sahipleri unutmasın ki Türkiye'de İstanbullu ne derse o olur” dedi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘80 Günde Devr-i Alem’ başlıklı saha çalışmasını il başkanlığında açıkladı. Kaftancıoğlu, insanların siyasetçiler tarafından unutulmasından yakındığını söyledi. İki buçuk milyon hanenin kapısını çaldığını belirten Kaftancıoğlu, “Vatandaş artık kendisinin unutulmasından, özellikle iktidar tarafındaki siyasetçiler tarafından bir nasılsınız bile denmemesinden o kadar rahatsız ki hepimiz bunu deneyimledik. Her bir arkadaşımız yaptığı ev ziyaretini sisteme giriyor. Her bir hane ziyareti sonrasında notlar alınıyor. Öbek sorumluları, herkes bu veriyi görerek faydalanıyor. Vatandaşın sorununu çözmekte bize katkı sunar hale getiriyoruz. İstanbul'da bulunan 4 küsür milyon hanenin yüzde 50.51'inin kapısı çalınmış durumda” dedi.

İSTANBUL HALKI İKTİDAR DEĞİŞSİN İSTİYOR
İstanbul'da kapısını çaldıkları hanelerde bütün ailelerin korkusunun aynı olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Çocuklarımızı sokağa top oynamaya göndermekten korkuyoruz. Çocuklara hap satıyorlar, polise söylüyoruz. Polis, abla ben ne yapayım, yarım saat sonra bırakıyorlar' diyorlar. 'Benim çocuğumun suçu ne, yoksulluk mu?' diyorlar. Bu işin vebali uyuşturucu baronları ile fotoğraf verip de uyuşturucuya temas etmiş çocukları görmeyen siyasi iktidardadır. İstanbul halkı artık belirsizlik, kaygı, güvencesizlik durumunda bir, iki ayda, mevcut siyasi iktidarda söylenen sözler, verilen vaatler ne olursa olsun gerçekliğinin değişmeyeceğinin farkında. İstanbul halkı, 'artık iktidar değişsin' diyor. 'Oy verdim ama elim kırılsın' diyenler de var” diye konuştu.

Yakup Tezcan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.