Damga sınavı geçti

Damga sınavı geçti
Damga Gazetesine ait, www.gazetedamga.com.tr internet haber sitesi, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren, internet haber sitelerinin de basın kanunu kapsamına alındığı; Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği hükümlülüklerini yerine getirmeyi başardı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda kabul edilen, resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği, 1 Şubat 2023 tarihli itibari ile yürürlüğe girmişti. Yönetmelikteki kategorilere göre belirlenen usul ve esaslara uygun olarak vasıf ve ödevlerini, eksiksiz ve zamanında yerine getiren, halihazırda resmi ilan yayınlamaya yetkili gazetelere ait internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkını kazanması ve devam etmesi için, 30 Eylül 2023 itibarıyla asgari trafik şartını da yerine getirmelerinin gerekeceği, aksi halde resmi ilan yayımlama hakkının durdurulacağı aktarılmıştı.

7/24 işimizin başındayız



Basılı gazetede 20 yılı geride bırakan Damga, internet haber sitelerinin genel vasıflarının tamamını öngörülen tarihi itibari ile yerine getirmeyi başardı. Damga İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert bu konuda yayımladığı bir video ile gazete okurlarına teşekkür ederek, “2002 yılında kurulduğu ilk günden bu yana gazeteciliğin evrensel normlarını yerine getirmekten ödün vermeyen Damga bugün de internet çağının tüm olanaklarını kullanarak okurlarına çağın şartlarına uygun gazete sunmak için çaba sarf ediyor. En doğru, en güvenilir, en hızlı, en aydınlatıcı haberi vermek için elli (50) kişilik ekibimiz ile 7/24 işimizin başındayız” dedi.

Çok ciddi bir başarı


“Gerek İstanbul’un tüm ilçelerine her gün basılı bir şekilde ulaşan Damga Gazetesi ile gerek www.gazetedamga.com.tr haber sitemiz ile amacımız; önce güvenilir ve demokrat bir yayın organı olmayı başarmak, sonra ise tabi ki daha çok okunmak ve daha çok takip edilmek” diyen Mert, “Başarı için her yolu mübah sayan anlayışları kabul etmiyoruz. Zaten işinizi doğru, etik, adil ve haberciliğin şartlarını yerine getirerek yaparsanız başarı da kaçınılmaz olur. İnternet haber sitemiz 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği 1. Kategorisinde yer alan; fikir işçisi, günlük asgari haber sayısı, tekil ziyaretçi, sayfa görüntülenme sayısı ve diğer tüm şartları yerine getirerek ciddi bir başarı elde etmiştir. Zira, Damga hiçbir siyasi oluşuma, hiçbir cemaate, hiçbir topluluğa bağımlı olmadan, sadece ve sadece habercilik yaparak yayın hayatını sürdüren, gücünü sadece okurlarından alan, bünyesinde gerçek gazetecileri barındıran güçlü ve güvenilir bir gazetedir. Bize bu öz güveni veren okurlarımıza, 7/24 çalışarak görevini en iyi şekilde yerine getiren çalışma arkadaşlarıma, gerçek basın mensuplarına ve basın organlarına sahip çıkan özgür basın dostlarına bir kez daha çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.