Gazze'de öldürülenlerin sayısı 4 bin 137'ye yükseldi: Bin 400 kişi hala enkaz altında

Gazze'de öldürülenlerin sayısı 4 bin 137'ye yükseldi: Bin 400 kişi hala enkaz altında
7 Ekim'den beri Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, binlerce sivili öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı son açıklamada saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısının 4 bin 137'ye yükseldiğini bildirdi.

7 Ekim'den beri Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, binlerce sivili öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı son açıklamada saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısının 4 bin 137'ye yükseldiğini bildirdi. Açıklamada ölenlerden bin 661'nin çocuk, 908'inin kadın olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca, bin 400 kişinin enkaz altında olduğuna dair ihbar alındığı belirtildi

720’Sİ ÇOCUK TOPLAM BİN 400 KİŞİ HALA ENKAZ ALTINDA!

Hamas'ın saldırısının ardından Gazze'de soykırıma başlayan İsrail, ABD ve Avrupa'nın da desteği ile 14 günden beri kan kusuyor. Gazze'deki El-Ehli Hastanesine 17 Ekim'de düzenlenen saldırı sonrasında 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır 342 kişi ise yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre 7 Ekim'den sonra İsrail’in saldırıları sonucu 4 bin 137 sivilin yaşamını yitirdiği, 13 bin 162 sivilin de yaralandığı belirtildi. Bakanlık hayatını kaybedenler arasında bin 661 çocuk ve 908 kadın olduğunu, yaralananlar arasında ise 4 bin 232 çocuk, 3 bin 411 de kadının bulunduğunu aktardı. 720’si çocuk olmak üzere bin 400 kişinin enkaz altında olduğuna dair ihbar alındığını, 42 sağlık görevlisinin de saldırılarda öldüğü ifade edildi.

KUDÜS ORTODOKS PATRİKLİĞİ BİLE SAVAŞ SUÇU İŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

Gazze'de hastane ve camileri vuran İsrail son olarak Aziz Porphyrius Kilisesi’ni bombaladı.

Kudüs Ortodoks Patrikliği, İsrail’in hava saldırısıyla Aziz Porphyrius Kilisesi’nin vurulmasını kınayarak kiliseleri ve kurumlarını hedef almanın savaş suçu teşkil ettiğini vurguladı. İsrail güçleri cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere de yaş kısıtlaması getirdi. Mescid-i Aksa'ya giremeyen bazı Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı. Vadi el-Coz Mahallesi'nde toplanan cemaat ise İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle namaz kılamadan dağılmak zorunda kaldı.

Daha namaz başlamadan İsrail polisi, göz yaşartıcı gaz ile cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler havai fişekler fırlatarak karşı koymaya çalıştı.

BÖLGEYE İNSANİ YARDIM ŞART

İsrail'in giriş çıkışları kapatması sonucu Gazze'ye su ve gıda erişimi engellendi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze Şeridi’ne gönderilmek üzere Refah Sınır Kapısı'nda bekletilen insani yardımların en kısa sürede bölgeye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.