Ha kiracısınız ha dert babası!

Ha kiracısınız ha dert babası!
En düşük emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin ise 17 bin 2 lira olduğu Türkiye'de kiracı olmak adeta ateşten bir gömlek.

Avcılar'da 1 artı 1 bir daireye 20 bin lira kira istendiğini anlatan Ahmet Aktürkoğlu, “Bu zamanda ha kiracısınız ha dert babası. Küçücük daireye 20 bin lira istiyorlar” dedi. Esenyurt'ta da durumun farklı olmadığını anlatan Melek Denizer ise “İlçe merkezinden uzak Kıraç'ta bodrum katı daireye 12 bin lira kira istiyorlar” diye konuştu.

AVCILAR'DA 1+1 DAİRENİN AYLIK KİRASI 20 BİN LİRA!
Türkiye'de her geçen gün artan enflasyon ve önü alınamayan pahalılık en çok da kiracıların ve kiralık eve çıkmak isteyenlerin belini büküyor. Halihazırda en düşük emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğu Türkiye'de bu rakamlarla kiralık bir ev tutmak mucize gibi. Avcılar'da yaşayan Ahmet Aktürkoğlu da bu dertten yakınan isimlerden birisi. Kendisi için 1+1 daire baktığını anlatan Aktürkoğlu, “Bulduğum yeni binalarda 60 metrekarelik küçücük daireler için 20 bin lira kira istiyorlar. Eski binalarda da bu rakam 15 bin civarında. Ben asgari ücretten biraz yüksek maaş alıyorum. Buralarda kiraya çıksam maaşımın hepsini vermek zorundayım, peki ben ne yiyip ne içeceğim?” diye sordu.

ESENYURT KIRAÇ'TA BİLE KİRALAR 12 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
İstanbul'da kenar mahalle olarak adlandırılabilecek Esenyurt'a bağlı Kıraç'ta bile en ucuz ev kirasının 12 bin liradan başladığını anlatan Melek Denizer ise “Kıraç ilçe merkezinden uzakta bir yer. Burada bodrum katı daireye bile 12 bin lira kira istiyorlar. Üstelik eski binalardan söz ediyorum. Allah ev arayan herkese yardım etsin” dedi. Kira fiyatlarının neden bu kadar arttığını anlatan Emlakçı Çağatay Yolcu ise “Şehir çok göç aldı. Özellikle yabancıların gelişiyle kiralar ciddi anlamda arttı. Yabancı da para var. 12 bin lirayı, 20 bin lirayı kolaylıkla verebiliyor. Ama Türkiye şartlarında bu rakamlar bir emekli için asgari ücretli için büyük külfet demek. O yüzden fiyatlara düzenleme getirilmesi şart” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.