Hasan Akgün'den Tepecik ve Türkoba tepkisi: Bizi öldürmeyin

Hasan Akgün'den Tepecik ve Türkoba tepkisi: Bizi öldürmeyin
Uzun zamandan beri İBB İmar Komisyonu'nda bekleyen Büyükçekmece Tepecik ve Türkoba imar planları bu ayda gündeme gelmedi. Bu duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Planımızı verin. Biz bu binanın içinde ölmeyelim. Bu binaların içinde bizi öldürmeyin” tepkisini gösterdi. AK Partili Hasan Bacıoğlu ise ilgili müdürlükten gelecek birkaç evrak yüzünden nisan ayına kaldı” açıklamasını yaptı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Olası İstanbul depreminin en çok etkileyeceği ilçelerin başında gelen Büyükçekmece'de uzun zamandan beri İBB İmar Komisyonu'nda bekleyen Tepecik ve Türkoba imar planları tartışmalara neden oldu. Bu ay ki İBB Meclisi'nin gündemine gelmesi beklenen planlar yine bir sonra ki aya kaldı. Bu duruma tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ni göreve çağırdı, “Planımızı verin. Biz bu binanın içinde ölmeyelim. Bu binaların içinde bizi öldürmeyin” tepkisini gösterdi. 


Özel plan istemiyoruz

Büyükşehir Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu’nu uyaran Hasan Akgün, uzmanların ve bilim adamlarının İstanbul depremi konusunda zamanının daraldığı yönünde yaptığı açıklamaları hatırlatarak, imar planları onaylanmayan bölgelerde yaşayan vatandaşların endişeli olduklarını söyledi. Akgün, “Tepecik, Türkoba, Pınartepe planlarımız var. Kumburgaz planlarında henüz konsept, disiplin konulamadı. Çünkü transfer yerleri bulunacak. Sorun var. Bir plan çalışması yapılıyor aylardan, yıllardan beri. Onun dışında en önemli yaz ve kış oturulan Tepecik, Türkoaba ve Pınartepe. Tepecik merkezin planlarını yıllardan beri bu mecliste dile getirdik. Komisyonlarda dile getirdik ve şunu söyledim her zaman; Büyükşehir Meclisi’nden Büyükşehir İmar Komisyonu’ndan özel bir plan istemiyoruz. Çıkar ve menfaat sağlayan bir plan istemiyoruz. Şehrin çıkarlarına uygun bir plan istiyoruz. Sizden 50 katlı, 20 katlı, 30 katlı, 7 katlı, 10 katlı plan istemiyoruz. 1 kat ile 4 kat arasında plan istiyoruz. Yatay yapılaşmayı şiar edinmiş bir belediyeyiz” dedi. 

Halk yakama yapışıyor

Tepecik merkezdeki vatandaşları 2009’dan beri talebinin bu yönde olduğunu belirten Akgün, “Sorunlar vardı. Havza meselesi vardı. Bitti, plan yapıldı. Bugün çıkıyor, yarın çıkıyor. 210 maddelik bugünkü meclis gündeminde yine göremedim. Göremeyince de bu konuşmayı yapmak zorunda kaldım. Türkoba da aynısı. 2008’den beri orasının da planları gitti geldi. Son olarak 2021 Ekim'inden beri Türkoba, 2021 Temmuz’dan bu yana da Tepecik planları belediye imar komisyonunda, meclisin havale ettiği komisyonda bekliyor. Pınartepe 2018’den beri bekliyor. Burada insanlar evlerinde oturuyor. Hele hele Tepecik merkezdeki benim 1975’den beri bildiğim eski binalar püf desen yıkılacak. Vatandaş yakama yapışıyor. Diyor ki 'Bizim planlarımızı niye çıkartmıyorsunuz? Biz sizden para istemiyoruz. Evimizi yıkıp yapacağız. Sizden plan istiyoruz. Çıkartmayacaksanız bize umut vermeyin.' İnsanlar diyor ki 'Planımızı verin. Biz bu binanın içinde ölmeyelim. Bu binaların içinde bizi öldürmeyin.' Ne yapalım? Hep birlikte el birliğiyle çıkartalım. Benim sizden ricam İstanbul depremi kapıda. Tepecik, Türkoba, Pınartepe halkı ne verirseniz verin vereceğiniz imar planını bekliyor” açıklamasında bulundu. Nisanda çıkacak

Damga'ya açıklamalarda bulunan AK Parti Büyükçekmece ve İBB Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu ise “Türkoba ve Tepecik merkez planlarının bu ay çıkması bekleniyordu. Birkaç evrak eksikti. Nisan ayına kaldı” dedi. Tepecik merkez planlarının 4-5 aydan beri İBB İmar Komisyonu'nun gündeminde olduğunu belirten Bacıoğlu, “Fikir birliği de var. İlgili müdürlükten gelecek birkaç evrak yüzünden nisan ayına kaldı. Planların yüzde 90'ının ne şekilde çıkacağı belli. Bazen gecikme olabilir. Nisan ayında gündeme gelip çıkacak” diye konuştu.


2 YILDIR NEDEN BEKLETİLİYOR?

Planlar üzerinden siyaset yapılmasını eleştiren Hasan Bacıoğlu, “Bu konu siyaset yapılacak bir konu değildir. Sayın Hasan Akgün bu konu üzerinden siyaset yapıyor” suçlamasında bulundu. 
Türkoba ile alakalı 2 yıl önce İBB Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilmiş planlara değinen Bacıoğlu, “İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'nun da imzasından geçmiş. Fakat bu planlar 2 yıldan beri askıya çıkarılmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ile bürokratlar arasında bir sorun mu var? Bu planı bir kenarda bekletiyorlar, haricinde ikinci bir plan meclise sunuyorlar. Meclis'e sundukları bu plan Türkoba'ya yarardan çok zarar getirir” ifadelerini kullandı. AK Parti kanadından bazı kişiler de İBB İmar Komisyonu'nda bekleyen Tepecik merkez imar planlarında birtakım kişilere rant sağlandığını savunarak, “Şaibe olabilecek teknik hatalar var. Nisana kadar düzeltilecek” açıklamasını yaptı. 


İPE UN SERİYORLAR!

CHP Büyükçekmece Meclis Üyesi Nevzat Sezen, planların İBB İmar Komisyonu'ndan çıkmamasına tepki gösterdi. “Konu Tepecik olunca ipe un seriyorlar” diyen Sezen, “Tepecik Meydanı'na 22 Mart 2019'da fotoblok asıp imarınız hazır demişlerdi. 23 Haziran 2019’dan sonra gidip baktık plan yok. İBB 5 binlik planları hazırladı Meclis'e geldi Meclis, İmar Komisyonu'na havale etti. 20 aydır İBB'de bekleyen Tepecik imar planları için bir gün öncesinde kapı kapı gezip 16 Mart 2023 tarihinde 'imarınız hazır' dediler. Yine sınıfta kaldılar” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum