İnsanlık da enkaz altında

İnsanlık da enkaz altında
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde binlerce insanımız enkaz altında hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. Bu büyük felaketi fırsata çevirmek isteyenler, “İnsanlık da enkaz altında” yorumlarına neden oldu. Depremin ardından özellikle Ankara ve çevre illerde kira fiyatlarına fahiş zam yapılırken, Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir işletmenin bir bardak çorbayı 70 TL’den satması tepkilere neden oldu.

2 büyük depremin ardından yıkım olan illere yardım seferberliği başlatılırken, çok sayıda fırsatçı da bu büyük afetten yararlanmanın peşine düştü. Deprem bölgesinden en çok göç alan kentlerin başında gelen Ankara'da ev kiralarındaki artışa depremzedeler tepki gösterdi. Gaziantep'te 4 çocuğu ile yaşadığı 3'üncü kattaki evinde depreme yakalanan ve evi ağır hasar görünce Ankara'ya gelen Hüseyin Orhan, "Depremden birkaç gün önce normal seyrinde izleyen ev fiyatlarını 'fırsatçı' dediğimiz insanlar astronomik olarak iki katına çıkarmış” dedi. Adana- Gaziantep otoyolundaki bir dinlenme tesisi de depremzedelere bir tabak çorbayı 70 TL'ye satınca tepkiler çığ gibi yükseldi. Ceyhan Belediyesi, işletmenin kapısında depremzedelere 24 saat boyunca sıcak çorba, ekmek, su, sandviç, meyve suyu ve kek ikram edince, işletme çorbanın fiyatını 5 TL’ye düşürdü.

DEPREMZEDELERE GİDEN 2 YÜN YORGANINI ÇALDI!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, depremzede olduğunu söyleyerek aldığı yardım malzemelerini sattığı belirlenen Ali Kamalak (55), tutuklandı. Yapılan aramada, 2 çuval odun, 1 yağmurluk, 2 havlu, 1 elektrikli battaniye, 5 atlet, 4 takım çocuk kıyafeti, 5 battaniye, 1 nevresim takımı ve çok sayıda yardım malzemesi ele geçirildi. Ordu'nun Altınordu ilçesinde de depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri arasındaki 2 yün yorganı çalan C.M. (46), gözaltına alındı. Yorganlar ise görevlilere teslim edildi. Bçngölde ise depremzedelere yardım vaadiyle kripto para topladığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. İstanbul'da da sosyal medyadan depremzede olduğunu söyleyip, banka hesap bilgilerini paylaşarak yardım toplayan Erhan B.'nin (37) dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Erhan B., tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.