Katliam gibi!

Katliam gibi!
Dünya Kadınlar Günü’nde açıklanan verilere göre, Türkiye’de sadece iki ayda 71 kadın öldürüldü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın cinayetlerinin verileri paylaşıldı. Buna göre,
geçen 8 Mart’tan bu yana 338 kadın öldürüldü, 248 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. 2024 yılının sadece ilk iki ayında ise 71 kadın katledildi. 27 Şubat'ta talihsiz bir rekor yaşandı; aynı gün yedi kadın birden öldürüldü.

kcdp-2.jpeg

134 cinayetin katili koca!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıkladığı veriler kan dondurdu. Platformun avukatlarından Esin İzel Uysal, 8 Mart 2023’ten 8 Mart 2024'e kadar tam 338 kadın cinayeti ve 248 şüpheli kadın ölümü gerçekleştiğini vurguladı. Uysal, “338 kadından 212’si evlerinde öldürüldü. 338 kadının 134’ü evli olduğu erkek tarafından 47’si birlikte olduğu erkek tarafından 36’sı eskiden evli olduğu erkek tarafından 17’si ise eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor” dedi.

Bir günde yedi cinayet!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre, Türkiye'de 2024 yılı başından itibaren sadece ocak ve şubatta 71 kadın öldürüldü. 27 Şubat'ta ise talihsiz bir rekor yaşandı; aynı gün yedi kadının birden öldürülmesiyle bir günde bilinen en yüksek sayıda kadın cinayeti işlendi. Verileri değerlendiren Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Türkiye'de kadınlar daha özgür ve daha eşit yaşamak istiyor. Kadınlar olumlu anlamda çok değişti ve ilerledi. Erkekler bunu kabullenemiyor ve kadınların ilerlemesini şiddetle bastırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.