Kol kırılır yen içinde kalır! Belediye turizm

Kol kırılır yen içinde kalır! Belediye turizm
Esenler Belediyesi itibardan ödün vermiyor. Tevfik Göksu yönetimindeki Esenler Belediyesi 48 milyon liralık kültür sanat ihalesi kapsamında 35 kişiyi Balkanlara, 15 kişiyi Kudüs’e, 17 kişiyi de umreye götürecek. “Esenler’in Yüzleri’ projesi kapsamında 100 yurtiçi uçak bileti, 10 yurtdışı uçak bileti ve 25 gün konaklama hizmeti alınacak

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - İstanbul Büyükşehir Belediye meclisisin en muhalif ismi olan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yönettiği Esenler Belediyesi’nde itibardan ödün vermiyor. Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinin yüzde 44’nü karşılamak için arsa satacak olması büyük tepki çekmişti. Belediye bir taraftan bütçesinin karşılayabilmek için kendi öz kaynaklarını satarken bir taraftan da yüksek mevlalı yurtdışı turları düzenliyor.

Tek firma katıldı!

Esenler Belediyesi 27 Aralık 2022 tarihinde yaklaşık maliyeti 49 milyon 267 bin lira olan ‘Kültür Sanat Etkinlikleri’ adı altında bir ihale yaptı. İhaleye sadece Belediye şirketi Eskon Esenler İnşaat şirketi katıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihalede belediye şirketi 47 milyon 948 bin lira teklif verdi. Esenler Belediyesi ile belediye şirketi 13 Ocak 2023 tarihinde kendi aralarında sözleşme yaptı. 

25 gün konaklama

Bir yıl süreli ihalenin teknik şartnamesi ilginç iş kalemleriyle dolduruldu. Bütçesini arsa satarak denkleştirmeye çalışan belediyenin kültür sanat organizasyon ihalesiyle isteğe göre yurtdışı turları düzenleyeceği ortaya çıktı. Teknik şartnameye göre Esenler Belediyesi 2023 yılı içerisinde 35 kişiyi Balkanlar tununa, 17 kişiyi umreye, 15 kişiyi de Kudus’e götürecek. Yurtdışı ve yurtiçi gezileri için bununla yetinmeyen belediye, ‘Esenler’in Yüzleri’ projesi kapsamında 5 yurtiçi bir de yurtdışı gezisi organize edecek. Bu geziler kapsamında 100 yurtiçi uçak bileti 10 tane de yurtdışı bileti alınacak. Konaklama gün sayısının ise 25 gün olması dikkat çekti.

Aynı şirkete 2 ihale

Esenler Belediyesi’nin Kültür sanat ihalesi bununla sınırlı kalmadı. Aynı gün yani 27 Aralık 2022’de ikinci bir ihale daha yapıldı. “Yazılı, görsel basılı materyallerin tasarlanması” başlıklı ihalenin yaklaşık maliyeti 29 milyon 729 bin lira olarak belirlendi. İhaleye sadece Esenler Belediye şirketi Eskon Esenler İnşaat firması katıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihalenin sözleşme bedeli ise 27 milyon 998 bin lira oldu. Esenler Belediyesi aynı gün kendi şirketi Eskon Esenler İnşaat’a 75 milyon liralık ihale vermiş oldu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.